Noc divadiel aj s operou

07.11.2012 20:14

 

Noc divadiel 2012 je 3. ročník noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov. Ide o európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Tento rok sa do projektu zapojilo viac ako 39 divadiel a súborov z 11 slovenských miest. Podujatie koordinuje Divadelný ústav Bratislava v spolupráci s divadlami na celom Slovensku.

 

 

 

„Noc“ sa koná každoročne, vždy tretiu novembrovú sobotu vo viacerých slovenských mestách súčasne. Slovenské divadlá otvoria svoje priestory počas večerných a nočných hodín, aby demonštrovali svoju otvorenosť novým podnetom, novým divákom a inšpirácii zvonku. Počas bláznivej a roztlieskanej „Noci divadiel 2012“ si vyberie každý – milovník tragédie, coolnes drámy, opery, súčasného tanca, muzikálu, klasických inscenácií, rozprávok, fanúšik tradičného marionetového divadla, tieňového divadla i komornej monodrámy.

 

Pre náš operný portál z bohatej žánrovej ponuky tejto vynikajúcej akcie vyberáme podujatia súvisiace s operou. Do 3. ročníka podujatia sa z operných divadiel zapojila Opera SND v Bratislave.

 

 

Slovenské národné divadlo

 

 

17. novembra o 20:00 / Mladí v opere, opera pre mladých

Divadelný klub, nová budova SND (vstup cez pokladnice SND)

Záujemcovia o operu budú mať možnosť dozvedieť sa viac na dvoch stretnutiach s riaditeľom a šéfdirigentom Opery SND Friedrichom Haiderom, dramaturgmi Slavomírom Jakubekom a Martinom Bendíkom ako aj dramaturgom, pedagógom a publicistom Vladimírom Zvarom. Besedy bude moderovať Dr. Jaroslav Blaho, známy okrem iného aj z pravidelných nedeľných matiné.

 

 

17. novembra o 21:30 / Quo vadis, Opera SND?

Divadelný klub, nová budova SND (vstup cez pokladnice SND)

Diskusie budú v Divadelnom klube o 20.00 na tému Mladí v opere, opera pre mladých a o 21.30 budú zúčastnení hľadať odpovede na otázku Quo vadis, Opera SND? Chýbať nebude ani medzinárodne uznávaná a etablovaná operná diva Adriana Kučerová.

 
Počas Noci divadiel v SND bude Adriana Kučerová nielen diskutovať, ale i spievať v klavírnom sprievode Branka Ladiča.

 

Adriana Kučerová

 

Vstup na uvedené podujatia je voľný. Z dôvodu obmedzenej kapacity si však miesta musíte rezervovať na e-mailovej adrese: nocdivadiel@snd.sk alebo telefonicky na čísle 02/204 72 104.

 

A ešte jedna pozornosť zo strany Obchodného oddelenia SND – počas Noci divadiel budú pokladnice v novej budove SND otvorené od 19.00 až do polnoci – teda do 24.00 hod. Vstupenky si v ten večer môžete kúpiť na všetky predstavenia SND v aktuálnom hracom pláne s mimoriadnou zľavou 10 percent.

 

www.nocdivadiel.sk

 

 

Zdroj:

www.snd.sk

www.nocdivadiel.sk

 

článok zaradený do: Aktuality

 

Tip na kliknutie

Noc divadiel 2012 sa roztlieska 17. novembra

 

 

 

Diskusná téma: Noc divadiel aj s operou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk