Prvý rok Opera Slovakia

31.07.2012 21:48

 

Vážení čitatelia, milí operní nadšenci, dovoľte mi prihovoriť sa vám v niekoľkých riadkoch z pozície šéfredaktora, pri príležitosti prvého roku od spustenia portálu Opera Slovakia.

 

 

Ľudovít Vongrej

 

1. augusta 2012 uplynul presne jeden rok od spustenia Opera Slovakia. Prvý slovenský operný portál, ktorého cieľom je prinášať komplexné informácie o opernom dianí na Slovensku vznikol z nutnej potreby prispôsobiť sa prezentácii operného žánru bežným krajinám, v ktorých takéto spoločné priestory dlhodobo existujú. Portál Opera Slovakia vznikol, ako sa povie na ,,zelenej lúke“. Tou zelenou lúkou myslím prázdny, alebo len minimálne zaplnený priestor na internete, venujúci sa opernému dianiu na Slovensku.



Stáli čitatelia už vedia, že na Opera Slovakia nájdu spravodajstvo aj publicistiku spojenú so zábavou, s pohľadom do histórie a názormi odbornej obce. V spravodajstve sa vám snažíme prinášať vždy aktuálne informácie o dianí na slovenskej opernej scéne, či je to už v operných divadlách, alebo na koncertných pódiách. V publicistike ponúkame najmä Rozhovory s domácimi, ale aj svetovými opernými spevákmi a Pohľady, v ktorých vám prinášame názory osobností na konkrétne diela, inscenácie a podobne. V opernom korze si nájdete voľné čítanie pre každého. Samozrejme nechýbajú odborné recenzie, pri ktorých je otvorený priestor na diskusiu pre všetkých.


Opera Slovakia vytvára Kalendárium, v ktorom nájdete potrebné informácie o osobnostiach opery na Slovensku, ale aj o svetových osobnostiach. Tu by som sa rád poďakoval pani Elene Blahovej, ktorá je veľmi ochotná a aktívna pri dopĺňaní osobností. Kalendárium sa postupne dopĺňa, preto poprosíme o zhovievavosť. Pokiaľ máte tipy na ľudí, ktorý by v kalendáriu nemali chýbať, pošlite nám ich na adresu: redakcia@operaslovakia.sk

Postupne by sme radi vystavali opernú encyklopédiu, ale to chce skutočne kvalitnú prípravu a čas.

Práca na formovaní takéhoto portálu je veľmi náročná, vyžaduje si veľa práce a obetavosti zo strany spolupracovníkov, ktorým by som aj touto cestou vyjadril veľkú vďaku. Našim najväčším neprajníkom sú finančné prostriedky a mnohé veci a nápady sú preto zatiaľ nezrealizovateľné. Vďaka ľudom, ktorí sú ochotní pripravovať pre vás zaujímavé čítanie si na Opera Slovakia nájdete vždy aktuálne informácie. Dovolím si menovať ľudí, ktorí sa či už vo väčšej, alebo menšej miere podieľajú na vytváraní Opera Slovakia. Moja vďaka patrí Elene Blahovej, Dárii Ďurišovej, Marianne Gelenekyovej, Lýdii Haliakovej, Natálii Mózerovej, Daniele Petrovskej, Kataríne Saskovej, Ondrejovi Gimovi, Jánovi Martákovi, Michalovi Miškovcovi, Petrovi Kepičovi, Martinovi Klempárovi, Ivanovi Špirkovi. Ďalej odborným prispievateľom, muzikológom, dirigentom, režisérom, operným kritikom..., ktorí sa či už autorsky, alebo poradne podieľajú na zapĺňaní odborného obsahu stránky.

 

Slová vďaky si zaslúžia aj partneri Opera Slovakia, ktorí zabezpečili základný chod portálu a to hlavne klinike Exkluzívnej estetickej medicíny Victoria Regia z Bratislavy a ostatným partnerom, ktorí prispeli medializáciou a propagáciou Opera Slovakia.

 

Partneri Opera Slovakia

 

Za prvý rok sme si získali stálych čitateľov nielen na Slovensku. Pozitívne reakcie nám prichádzajú aj od Slovákov v zahraničí, ktorí cez Opera Slovakia sledujú dianie na slovenskej opernej scéne. Za rok od spustenia portálu sme zaznamenali vyše 73000 návštev, stali sme sa mediálnym partnerom prestížnych festivalov, koncertov a inštitúcii. Opera Slovakia sa stala webom mesiaca apríl firmy Webnode, ktorá podniká v tvorbe webových stránok. Síce nejde o prestížne operné ocenenie, ale spomedzi veľkého množstva novovzniknutých stránok, si česky hovoriaci zástupcovia firmy Webnode vybrali slovenský portál a ešte k tomu operný, čo znamená, že sme dokázali zaujať mladých ľudí z oblasti informačných technológií. Na našej facebookovej stránke máme vyše 700 fanúškov.

V závere mojich pár riadkov ďakujem všetkým čitateľom Opera Slovakia za vašu priazeň a podporu.

 

Prajem vám pekný zvyšok leta a v nasledujúcej divadelnej sezóne veľa operných zážitkov spolu s tímom Opera Slovakia.

 

                                                                         

 

                                                                Ľudovít Vongrej, šéfredaktor Opera Slovakia

 

 

 

 

Diskusná téma: Prvý rok Opera Slovakia

OPERA S

Monika 31.07.2012
Náhodne som natrfila na stránku OPERA SLOVAKIA kde na uvodnej stranke propaguje predstavenia. Bola premiéra Otella a vdaka Opere SLOVAKIA som sa sla pozret. navodili ma aj sprievodne články a rozhovor s reziserom co je uzasne vsetko pod jednou strechou na stranke. vyzera to tak že som sa stala vernou citatelkou tejto stranky a vernou divackou opery v SND Gratulujem. Monika

1 rok

Tomáš Melecký 31.07.2012
Gratulujem aj ja som verný čitateľ :-)))

narodeniny

verný čitateľ 31.07.2012
Ďakujem za nadherný a kvalitny priestor a prajem OS všetko najlepsie a hlavne v tejto tazkej dobe pevne nervy lebo doba je zla.

<< 1 | 2

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk