SND a Fun rádio približujú operný svet mladým

23.05.2014 16:27


Slovenské národné divadlo a jeho mediálny partner Fun rádio sa v súvislosti s uvedením Čajkovského opery Piková dáma v piatok 23. mája 2014 rozhodli priblížiť svet hudobného divadla aj mladým divákom prostredníctvom oslovenia poslucháčov jedného z najpočúvanejších rozhlasových staníc na Slovensku.

 

 

 

Stručný prierez dejstvami opery Piková dáma v réžii Mariána Chudovského sprostredkovali poslucháčom moderátori Fun rádia Milan „Junior“ Zimnýkoval a Marcel Forgáč, ktorých spevom sprevádzal sólista Opery SND Pavol Remenár, predstaviteľ kniežaťa Jeleckého.

 

Pavol Remenár a zvukový majster Vladimír „Bajko“ Bajnoci pri príležitosti poslednej premiéry Opery SND v aktuálnej sezóne nahrali špeciálne jingle, ktoré rezonujú éterom Fun rádia počas celého dňa nového uvedenia Pikovej dámy.

 

Krátke ukážky sviežich árií z opier Carmen či Barbier zo Sevilly s netradičným textom v podaní barytonistu Pavla Remenára postupne odznievajú v profilových formátoch Fun rádia – Ranná šou s Juniorom a Marcelom, Deň s Cuco a Popoludnie so Sajfom.

 

´

 

 

 

Zdroj: SND

článok zaradený do: Operné korzo

 

Tip na kliknutie

Premiéra: Piková dáma v Opere SND

Rastislav Štúr: Piková dáma je dramatická opera plná vášní

Marián Chudovský: Príbeh Pikovej dámy je plný temných pudov, ľudských vášní a má veľkú psychologickú hodnotu

 

 

Fotogaléria: SND a Fun rádio približujú operný svet mladým

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: SND a Fun rádio približujú operný svet mladým

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk