Absolútnym NAJ ŠD Košice sa stala sopranistka Michaela Várady

18.06.2013 06:43

 

Košice

 

Titul Absolútneho NAJ ŠD Košice 2013 v diváckej ankete opätovne s veľkým náskokom obhájila sólistka opery Michaela Várady, ktorá získala prvenstvo aj v kategórii NAJ sólista Opery ŠD Košice.

 

 

Michaela Várady

 

 

V kategórii NAJ SÓLISTA OPERY s veľkým náskokom zvíťazila Michaela Várady. Boj o druhé miesto bol však napínavý. Napokon ho s náskokom dvoch hlasov získala Lucia Knoteková pred Mariánom Lukáčom.

 

V ďalších kategóriách bodovali – inscenácia opery G. Verdiho Rigoletto, herec Michal Soltész a tanečníčka Eva Sklyarová. V ankete hlasovalo viac ako 300 divákov. V diváckej ankete NAJ ŠD KOŠICE 2013 hlasy divákov rozhodovali o tom, ktoré predstavenie a ktoré osobnosti divadla majú najväčšie sympatie a najviac ich zaujali svojimi výkonmi a svojou prácou v končiacej sezóne 2012/2013.

 

V kategórii NAJ DIVADELNÁ INSCENÁCIA s veľkou prevahou zvíťazil najnovší operný titul, Rigoletto G. Verdiho. Na druhom mieste sa umiestnil hit sezóny, tanečné divadlo Jána Ďurovčíka a Henricha Leška Zvonár u Matky Božej, tretia priečka patrí stálici, a počtom repríz jednej z najúspešnejších inscenácii, komédii Georgesa Feydeaua Chrobák v hlave. Z nových titulov zabodovali ešte aj Príbehy obyčajného šialenstva Petra Zelenku, ktoré skončili na nepopulárnom 4. mieste a opera F. Poulenca Dialógy karmelitánok, ktorá získala 7. miesto.

 

 

Štátne divadlo Košice

 

 

Najdramatickejší súboj sa odohral v kategórii NAJ TANEČNÍK BALETU. O poradí na prvom až treťom mieste rozhodli tri hlasy. V tesnom závese jedného hlasu za Evou Sklyarovou skončil Jozef Marčinský, bronzovú priečku obsadili Maksym Sklyar a Inessa Yagolnik.

 

Titul NAJ HEREC ČINOHRY obhájil s veľkým náskokom Michal Soltész pred druhým Stanislavom Pitoňákom a Jozefom Úradníkom.

 

Kategória ABSOLÚTNY NAJ opäť potvrdila, že azda najväčšou súčasnou hviezdou košického divadla je sopranistka Michaela Várady. Tá znova nedala šancu svojim prenasledovateľom. Pomyselnú striebornú medailu si opäť tradične odnáša herec Michal Soltész a prekvapením je určite bronzová priečka člena operného zboru, známeho aj z menších sólistických úloh, Štefana Hundžu, ktorý o dva hlasy predstihol herca Stanislava Pitoňáka.

 

Oficiálne vyhlásenie výsledkov ankety bude na začiatku novej sezóny, kedy budú známi aj traja výhercovia zaujímavých cien spomedzi hlasujúcich divákov.

 

www.sdke.sk

 

 

Zdroj: SDKE

Článok zaradený do: Operné správy

 

 

Diskusná téma: Absolútnym NAJ ŠD Košice sa stala sopranistka Michaela Várady

divaci vs. kritika

Sparafucille 18.06.2013
Ajhla, aky diametralne odlisny vkus maju divaci a kritici. Podla zverejnenych citacii z Prehliadky sa kriitke najviac pacili Dialogy Karmelitanok a Rigoletta zmietli pod zem. Hlasujuci divaci ho dali na 1.miesto, no ved Verdi, vsakze...

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk