Benefičný koncert s názvom Päť dám pre AdamA sa vydaril

13.05.2012 20:20

 

Košice

 

Benefičný koncert s názvom Päť dám pre AdamA sa uskutočnil v sobotu, 12.5. o 17:00 v Dome umenia v Košiciach. Usporiadateľom bol Rotary Club Košice a výťažok venovaný Adamovi Simonidesovi na kúpu počítača, ktorý bude Adam ovládať pomocou pohybov hlavy. Adam Simonides po nešťastnej autonehode s jeleňom utrpel ťažké zranenia a je doživotne odkázaný na pomoc rodičov. Už 14 rokov sa nedokáže sám pohnúť.

 

 

Päť dám pre AdamA

Louise Hudson (soprán), Michela Bregantin (mezzosoprán), Júlia Grejtáková (klavír), Veronika Holbová (soprán), Júlia Burašová (flauta)

 


Ako už názov koncertu napovedá, vystúpilo na ňom päť umelkýň zo zahraničia i Slovenska -  Louise Hudson (soprán), Michela Bregantin (mezzosoprán), Veronika Holbová (soprán) a dve Júlie, Júlia Grejtáková (klavír) a Júlia Burašová (flauta).


Program koncertu obsahoval nie len operné árie, ale aj inštrumentálne skladby. Prvé tri čísla programu tvorili Luzziho, Cacciniho a Verdiho (z opery Otello) verzie Ave Marie. Ďalšia časť koncertu pozostávala z árií od svetových operných skladateľov, časti Mozartovho sólového moteta a dvoch inštrumentálnych skladieb. Ako bolo avizované v programe, na záver mal zaznieť hudobný bonbónik. Bolo ním milé prekvapenie v podobe upraveného Rossiniho Mačacieho duetu, v ktorom zažiarilo všetkých päť umelkýň.


Rotary Club Košice spolu s organizátorkou a účinkujúcou koncertu, Júliou Grejtákovou, usporiadal skvelý koncert s nádhernou myšlienkou. V závere bol otcovi Adama Simonidesa odovzdaný šek so sumou 1500 eur. Tento koncert bol nie len nezabudnuteľným umeleckým zážitkom vďaka vystúpeniu 5 talentovaných dám, ale aj veľkým dobrým skutkom tomu, kto to naozaj potrebuje.

 

Pripravila: Daniela Petrovská / 13. mája 2012 / Košice                                  

 

 

 

Diskusná téma: Benefičný koncert s názvom Päť dám pre AdamA sa vydaril

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Pridajte sa k nám a spoznajte svet opery

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk