Derniéry: Aprílové derniéry Opery SND

15.04.2012 15:04

 

Repertoár Opery Slovenského národného divadla sa v apríli zúži o tri operné inscenácie, preto nezmeškajte poslednú možnosť vidieť tieto operné diela na javisku SND.

 

 

 

Derniéra

Charles Gounod: Faust

 

Prvou opernou inscenáciou z trojice aprílových derniér je opera francúzskeho skladateľa Charlesa Gounoda: Faust, ktorá sa na repertoári SND udržala necelých dvadsaťpäť mesiacov. Opera Faust v hudobnom naštudovaní šéfdirigenta Opery SND Rastislava Štúra a v odvážnejšej réžijnej koncepcii vynikajúceho litovského režiséra Gintarasa Varnasa, mala v SND premiéru 26. marca 2010. Derniéra tejto opernej inscenácie je naplánovaná na štvrtok 19. apríla 2012 v novej budove SND.

 

 

Adriana Kohútková (Marguerite); foto Ctibor Bachratý

Faust (SND)

Na fotografii: Adriana Kohútková (Marguerite); foto Ctibor Bachratý

 

 


 

Derniéra

 

Najdlhšie sa z troch aprílových derniér na repertoári opery SND udržala opera pre deti v dvoch dejstvách slovenského skladateľa Milana Dubovského: Tajomný kľúč. Premiéra tejto opernej rozprávky o drevenom chlapčekovi Topolienkovi v réžii Pavla Smolíka sa v SND konala 15. decembra 2000. Derniéra rozprávky bude 21. apríla 2012 v historickej budove SND.

 
 
J. Bernáthová  (Tajomný kľúč)

Tajomný kľúč (SND)

Na fotografii: J. Bernáthová (Tajomný kľúč)

 

 

 

 

Derniéra

Giacomo Puccini: Madama Butterfly

 

Treťou opernou inscenáciou, ktorú si môžu diváci v Opere SND pozrieť naposledy, je opera Giacoma Pucciniho: Madama Butterfly. Toto dielo patrí medzi najpopulárnejšie tituly svetovej opernej literatúry. V SND sa naštudovania spolu s dirigentom Oliverom Dohnányim ujal Peter Konwitschny, ktorý býva označovaný za jedného z najväčších operných režisérov súčasnosti. Táto operná inscenácia zasadená do orientálneho prostredia s melódiami velikána talianskej opery, mala v SND premiéru 5. októbra 2007. Derniéra sa bude konať v stredu 25. apríla 2012 v novej budove SND.

 

 

Madama Butterfly - 3. dejstvo

Madama Butterfly (SND)

Na fotografii: Madama Butterfly - 3. dejstvo, 2007

 

 

www.snd.sk

 

 

 

 

 

Pripravil: Ľudovít Vongrej / 15. apríla 2012 / Bratislava                       

 
 
 
 

Diskusná téma: Derniéry: Aprílové derniéry Opery SND

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk