Dvere košického divadla sa po roku opäť otvoria

24.09.2013 12:56

 

Košice

 

Po minuloročnom úspechu sa aj v tomto roku v deň výročia otvorenia Historickej budovy ŠD Košice (28. septembra 1899) naplno otvoria divadelné dvere. Počas dňa otvorených dverí bude pre návštevníkov opäť pripravený zaujímavý program – prehliadky divadelnej budovy vrátane priestorov bežne divákom nedostupných či autogramiáda divadelných osobností.

 

 

Štátne divadlo Košice

foto: Ľudovít Vongrej

 

Zaujímavosťou tohtoročného podujatia bude aj oficiálny štart spoločného projektu OZ Košické divadlo a Štátneho divadla Košice THEATRE ADDICT (ZÁVISLÍ NA DIVADLE). Jeho cieľom je divadelných nadšencov spojiť do komunity, ktorá si vzájomne sprostredkúva informácie o divadle formou osobnejšej „reklamy", vzájomným odporúčaním domácich aj iných predstavení. „Zároveň chceme týchto ľudí spojiť pomocou najmodernejších komunikačných prostriedkov – cez sociálne siete, web, blog či mobilnú aplikáciu,“ hovorí predseda OZ a vedúci obchodného oddelenia ŠD Košice František Ténai. Vzájomná vnútorná komunikácia tých, ktorí sa ku komunite pripoja, môže byť podľa jeho slov dôležitým zdrojom na vytváranie názoru na divadlo, na domáce divadelné predstavenia, môže podporiť návštevnosť predstavení ponukou rôznych bonusov, zliav či prostredníctvom súťaží. „Každý, kto sa stane „závislým na divadle“ dostane príležitosť dať svoj status najavo aj navonok prostredníctvom dizajnového trička či ďalších propagačných predmetov,“ dodal Ténai. Súčasne so spustením projektu sa prostredníctvom facebookového profilu rozbehne aj dražba unikátnych tričiek s podpismi známych osobností – Nely Pociskovej, Karla Rodena, Mariána a Martina Geišbergovcov, Janka Slezáka, Patrika Vyskočila či Thomasa Puskailera, hostí nedávno skončeného úspešného Festivalu divadiel strednej Európy. Záujemcovia si dražené tričká budú môcť pozrieť v priestoroch historickej budovy divadla práve počas Dňa otvorených dverí.

 

 

Štátne divadlo Košice

foto: Ľudovít Vongrej

 

Pred rokom prišlo do divadla počas Dňa otvorených dverí takmer 600 návštevníkov. „Bolo to aj pre nás príjemným prekvapením a verím, že minimálne toľko si cestu do divadla nájde aj v tomto roku. Najväčší záujem mali návštevníci o autogramy osobností divadla, ale samozrejme aj o divadelné zákulisie. Verím, že aj v tomto roku, podobne ako vlani, prídu nielen Košičania, ale aj mimokošickí návštevníci či zahraniční turisti. Určite neoľutujú a strávia v jednej z najkrajších budov v meste príjemné popoludnie,“ povedal vedúci obchodného oddelenia ŠD Košice František TénaI.

 

Každý, kto v sobotu 28. septembra 2013 od 13:00 do 16:00 hod. príde na Deň otvorených dverí do Štátneho divadla Košice, zaradený do žrebovania o zaujímavé divadelné ceny.

 

 

Štátne divadlo Košice

foto: Ľudovít Vongrej

 

 

www.sdke.sk

 

 

Informoval: Svjatoslav Dohovič, ŠDKE

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Fotogaléria: Dvere košického divadla sa po roku opäť otvoria

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Dvere košického divadla sa po roku opäť otvoria

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk