Hviezdy operného sveta v Opere SND

10.06.2013 17:49

 

Bratislava

 

Opera SND pozýva na inšpirujúci týždeň v operných inscenáciách so skvelými slovenskými speváckymi osobnosťami.

                       

 

Giuseppe Verdi: Otello

 

Dalibor Jenis je opäť v Bratislave po veľmi úspešnom hosťovaní v Teatro Lirico v Cagliari, kde stvárnil hlavnú postavu vo Verdiho opere Macbeth v novej zaujímavej inscenácii známeho belgického režiséra a choreografa Michu van Hoecke. V utorok 11. júna 2013 sa v novej budove SND vráti k úlohe, ktorou fascinuje publikum svojím speváckym výkonom i po hereckej stránke - ako Jago vo Verdiho opere Otello.

detail inscenácie TU...

 

Otello, Dalibor Jenis (Jago)
Autor fotografie: Jozef Barinka

 

 

Giuseppe Verdi: Macbeth

 

Skvelý basista Štefan Kocán, ktorého poznajú skôr prestížne zahraničné ako domáce pódia, sa aj v tejto divadelnej sezóne pohybuje medzi Santiagom de Chile, New Yorkom, Mníchovom, milánskou La Scalou... Pre potešenie operných fanúšikov k týmto scénam pribudne aj Opera SND. Doteraz Štefan Kocán účinkoval na našej prvej scéne zatiaľ len dvakrát – v roku 2005 vo Verdiho Donovi Carlosovi (Veľký inkvizítor) a neskôr na koncerte venovanom opernému orchestru a zboru. Nové vedenie Opery SND využilo príležitosť a Štefan Kocán sa postaví na dosky SND v postave adekvátnej jeho umeniu – jeho impozantný bas zaznie vo štvrtok 13. júna 2013 v historickej budove v úlohe Banca vo Verdiho opere Macbeth.

detail inscenácie TU...

 

 

Štefan Kocán

 

 

Gioacchino Rossini: Barbier zo Sevilly

 

O deň neskôr – v piatok 14. júna 2013 stvárni v historickej budove SND rozšantenú Rosinu v Rossiniho Barbierovi zo Sevilly mezzosopranistka Jana Kurucová. Umelkyňa, ktorej meno nebolo donedávna v tunajších končinách až také známe, hoci za hranicami už malo cveng. Jana Kurucová sa etablovala na Slovensku vďaka Opere SND a jej premiérovom účinkovaní práve v spomínanej opere.

detail inscenácie TU...

 

Barbier zo Sevilly, Jana Kurucová (Rosina)
Autor fotografie: Anton Sládek

 

 

Richard Wagner: Lohengrin

 

V sobotu 15. júna 2013 si nezabudnite pozrieť v novej budove SND Wagnerovho Lohengrina – poslednú opernú premiéru aktuálnej sezóny, inscenáciu, ktorá sa u odbornej kritiky aj divákov stretla s pozitívnym ohlasom. V hlavnej úlohe sa predstaví Miroslav Dvorský.

detail inscenácie TU...

 

Lohengrin, Miroslav Dvorský (Lohengrin), Adriana Kohútková (Elsa)
Autor fotografie: Anton Sládek

 

Operných fanúšikov čaká na našej prvej opernej scéne inšpirujúci týždeň.

 

 

Informovala: Izabela Pažítková, SND

 

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Hviezdy operného sveta v Opere SND

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk