José Cura zaspieva s Lindou Ballovou na svojom celovečernom koncerte v Bratislave

07.02.2014 15:59

 

Bratislava

 

V marci 2014 čaká Bratislavu ďalšia z operných udalostí sezóny. V AEGON Aréne Národného tenisového centra sa predstaví svetoznámy argentínsky tenorista José Cura so svojím prvým celovečerným koncertom na Slovensku spolu s mladou Slovenkou Lindou Ballovou.

 

English version

Deutsch Version

Vstupenky od 33 € do 133 € 

 

Vstupenky TU...

 

 

 

 

 

Tento jedinečný koncert svetovej hviezdy operného neba sa bude konať 13. marca 2014 o 19.00 a organizuje ho agentúra 212, ktorá priváža na Slovensko „vážne umenie“ po prvýkrát.

 

JOSÉ CURA je známy nielen charakteristickou interpretáciou úloh v talianskych a francúzskych operách s ťažiskom v dramatickom repertoári, zvlášť Verdiho Otella a Saint-Saënsovho Samsona, ale aj emocionálnym a sýtym herectvom. Pri koncertoch často predvedie i svoju druhú umeleckú tvár – osobne diriguje orchester a v niektorých skladbách súčasne diriguje i spieva. Interpretačné umenie Josého Curu mali možnosť obdivovať diváci najprestížnejších svetových operných domov, akými sú Metropolitná opera New York, milánska La Scala Viedenská štátna opera, Gran Teatre del Liceu v Barcelone, Royal Opera House v Londýne, Zürišská opera, opera v Kolíne... Umelec nahral početnú diskografiu.

 

José Cura je skladateľ, dirigent, interpret a šoumen s prirodzeným šarmom, čiže všestranný umelec. V poslednom období sa venuje dokonca aj opernej réžii. Medzi jeho najnovšie úspechy patrí uvedenie Verdiho Otella v divadle Teatro Colón Buenos Aires v Argentíne, kde sa predstavil nielen vo veľmi náročnej titulnej postave Otella, ale aj ako režisér predstavenia. Server webovej stránky "Videné a počuté" (Seen and heard), ktorý sa zaoberá najmä operou a hudobným svetom a Jonathan Spencer Jones, argentínsky editor Heraldu, zaradil vo svojom hodnotiacom článku spracovanie Otella pána Josého Curu v Buenos Aires medzi najlepšie hudobné udalosti roku 2013. K réžii pristupuje rovnako ako k dirigovaniu i spevu - s nasadením. Byť verný dielu a textu je podľa Josého Curu kľúč k divadlu.

 

Na Slovensku nie je umelec po prvýkrát. Jeho účinkovanie u nás sa spája so Slovenským národným divadlom, kde účinkoval na Krištáľovom plese (5. marca 2011) a neskôr v dvoch úspešných predstaveniach Verdiho Otella (11. februára a 2. marca 2012). Toto tretie účinkovanie na Slovensku, bude jeho prvý celovečerný koncert u nás.

 

 

 

José Cura si ako hudobného hosťa osobne vybral mladú slovenskú sopranistku Lindu Ballovú a zároveň sa vyjadril, že je povinnosťou slávnych spevákov propagovať a podporovať mladých talentovaných spevákov. ,,Nie je problém pripraviť koncert so slávnou sopranistkou, ale to by bolo veľmi ľahké. Chcem byť súčasťou rozvoja a rozkvitnutia podľa mňa jednej z najlepších sopranistiek a jedného dňa, keď bude slávna, si môžem povedať: aj ja som jej pomohol.“, povedal k výberu hudobného hosťa José Cura. Linda Ballová považuje účinkovanie s José Curom za veľkú príležitosť. ,,Z tejto spolupráce sa teším, aj keď to ešte veľmi neprežívam. Spolu sme s José Curom ešte nespievali, zatiaľ sme sa dohadovali len na programe koncertu.“, vyjadrila sa o spolupráci Linda Ballová. Ballovej hlasový diapazón sa výrazne opiera o jej herecké schopnosti. Vie uchvátiť náročným dramatickým až tragickým prejavom, ale aj zabávať publikum detsky roztopašnou Mařenkou. Vždy sa však opiera o vynikajúci spevácky výkon, hlboké naštudovanie a snahu o dokonalé pochopenie úlohy.

 

 

V sprievode 75 členného orchestra opery Jihočeského divadla České Budejovice pod taktovkou Maria De Roseho, ktorý je zároveň aj šéfdirigentom spomínanej opery, zaznejú operné lahôdky Leoncavalla, Verdiho či Pucciniho. Pre odľahčenie opernej atmosféry predvedie aj argentínske piesne či hru na gitare. Za svojho doprovodu zaspieva piesne od Beatles. José Cura  je známy aj ako všestranný umelec a prezradil, že na bratislavskom koncerte aj niečo zadiriguje.

 

 

Definitívny program koncertu nájdete na

www.212.sk

 

José Cura sa v poslednom čase okrem účinkovania na operných a koncertných javiskách, venoval aj réžii a príprave DVD opery Otello (Teatro Colón Buenos Aires) a zároveň ho čaká príprava inscenácie Bohémy v Štokholme (premiéra 2015). Ako spevák si svoj repertoár obohatí o náročný tenorový part Petra Grimesa v rovnomennej opere Benjamina Brittena (2017).

 

Súťaž

Súťaž ukončená

 

Výhercovia súťaže o vstupenky na koncert José Curu v Bratislave

Marián Polovka Liptovský Mikuláš

Vanda Bublíková Bratislava

Srdečne blahoželáme

 

Opera Slovakia v spolupráci s agentúrou 212 pripravila súťaž o 2x2 vstupenky na bratislavský koncert José Curu. Zo všetkých súťažiacich, ktorí pošlú správnu odpoveď na súťažnú otázku, vyžrebujeme dvoch, ktorí získajú po dve vstupenky na tento exkluzívny koncert.

 

Súťažná otázka: Ktorý úspešný operný titul uviedol José Cura v roku 2013 režijne a v ktorom divadle?

 

Svoje odpovede spolu s kontaktnými údajmi posielajte na adresu: redakcia @o peraslovakia.sk do 14. februára 2014. Výsledky súťaže vyhlásime v sobotu 15. februára.

 

Súťaž trvá od 7.-14. februára 2014

 

 

Vstupenky od 33 € do 133 €

 

VSTUPENKA v cene 133.-€ do prvých dvoch rád obsahuje: /možných iba 120 kusov
- Garantované parkovacie miesto , informácie dostane klient po zakúpení vstupenky na vstupenke.
- Občerstvenie v reštaurácii NTC STAGE v priestoroch NTC od 17.00 hodiny do začiatku koncertu /víno CHATEAU MODRA - ochutnávka, káva, drobné veci na zakúsnutie/
- Pri odchode z predstavenia fľaša značkového vína CHATEAU MODRA pre každú osobu

 

VSTUPENKY NA TOTO PODUJATIE NEBUDÚ PREDÁVANÉ AKO ZĽAVNENÉ A NEBUDÚ POSKYTNUTÉ DO PREDAJA PRE ZĽAVOVÉ PORTÁLE POČAS CELÉHO PREDPREDAJA

 

Vstupenky TU...

 

Večera s José Curom

Súťaž ukončená, výherkyňa je pani Nataša Barnaková, Košice

 

Organizátor vyhlasuje súťaž o večeru s José Curom. Podmienkou je mať zakúpenú vstupenku na tento výnimočný koncert. Tí, ktorí majú záujem vyhrať večeru s José Curom posielajte čísla vašich zakúpených vstupeniek na mailovú adresu opera@212.sk do 10. marca 2014. 11. marca organizátor vyžrebuje jedného z vás, ktorý vyhrá túto exkluzívnu cenu.

 

 

José Cura

 

Info

www.josecura.com

www.212.sk

 

 

Pripravil: Ľudovít Vongrej

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Tip na kliknutie

José Cura s ďalším ocenením

José Cura zaspieva na svojom prvom samostatnom koncerte na Slovensku

Marcový koncert José Curu a Lindy Ballovej v Bratislave prinesie klasiku aj Beatles

 

 

Diskusná téma: José Cura zaspieva s Lindou Ballovou na svojom celovečernom koncerte v Bratislave

Odpoved k súťaž.otázke

Darina Košova 14.02.2014
Vážená OperaSlovakia,

odosielala som Vám odpoved k súťažiacej otázke na vašu mail.adresu ktorá je zablokovaná. Takto využíva túto možnosťkontaktu a udávam odpoved. Odpovedou je Otello. Dakujem a prajem krásného Valentína ♥

Re:Odpoved k súťaž.otázke

OS 14.02.2014
Dobrý deň pani Košová,

mailová adresa funguje, aj dnes nám prišlo do redakcie niekoľko desiatok odpovedí. Pokúste sa odoslať mail ešte raz na redakcia@operaslovakia.sk, alebo aj na operaslovakia@gmail.com

Ďakujeme za valentínske prianie podobne aj Vám. S pozdravom Vongrej, OS

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk