Koncert FRANCÚZSKA HUDBA v priamom prenose na Hviezdoslavovom námestí

26.02.2014 10:34

 

Bratislava

 

Po úspešnom uvedení Silvestrovského koncertu Slovenskej filharmónie na veľkoplošnej obrazovke na Hviezdoslavovom námestí  majú diváci opäť možnosť sledovať koncert Slovenskej filharmónie, Slovenského filharmonického zboru (zbormajster Jozef Chabroň) pod taktovkou šarmantného šéfdirigenta Emmanuela Villauma.

 

 

 

Na koncerte zaznejú diela francúzskych skladateľov. Sólistami večera sú poprední klavírni virtuózi - Eugen Indjič a Marian Lapšanský. Koncert bude prenášaný v spolupráci s mestskou časťou Bratislava-Staré Mesto v priamom prenose na veľkoplošnú obrazovku na Hviezdoslavovom námestí od 19.00 hod.

 

 

 

Záverečná februárová dvojica koncert pod taktovkou Emmanuela Villaumastredu a vo štvrtok 26. a 27. februára ponúkne návštevníkom v bratislavskej Redute a divákom na Hviezdoslavovom námestí výsostne francúzsky program, repertoárovú doménu šéfdirigenta nášho orchestra. Prvá polovica bude patriť dvom dielam majstrov Parížskej šestky – Letné pastorále Arthura Honnegera a Koncert pre dva klavíry a orchester d mol FP 61 Francisa Poulenca. Sólové party zaznejú v interpretácii dvoch klavírnych virtuózov – Mariana Lapšanského, generálneho riaditeľa Slovenskej filharmónie a Eugena Indjiča. V druhej polovici koncertu zaznie Daphnis a Chloée Maurice Ravela. Hudbu k baletu Dafnis a Chloé si u Ravela objednal Sergej Ďagilev, slávny ruský choreograf. Premiéra baletu sa konala roku 1912. Dielo plné impresionistickej farebnosti zaznie v interpretácii orchestra Slovenská filharmónia a Slovenského filharmonického zboru.

 

 

Emmanuel Villuame

 

Po odohraní šiestich februárových koncertov v bratislavskej Redute odcestuje orchester Slovenská filharmónia a šéfdirigent Emmanuel Villuame v piatok 28. februára na zahraničný umelecký zájazd do Ománu, kde spoločne uvedú Galakoncert operných árii (2. marca ) so svetoznámou ruskou mezzosopranistkou Olgou Borodinou.

 

Emmanuel Villaume bude v bratislavskej Redute dirigovať ďalšie koncerty 65. sezóny – 6. , 7. a 15. , 16. mája.

 

www.filharmonia.sk

 

Zdroj: Slovenská filharmónia

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Fotogaléria: Koncert FRANCÚZSKA HUDBA v priamom prenose na Hviezdoslavovom námestí

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Koncert FRANCÚZSKA HUDBA v priamom prenose na Hviezdoslavovom námestí

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk