Koncert: Orchester a zbor Twilite (Indonézia)

06.06.2012 11:06

 

Bratislava


 

Slovenské národné divadlo a Veľvyslanectvo Indonézskej republiky prináša 12. júna 2012 v historickej budove SND zaujímavý  koncertný  projekt orchestra  a  zboru  Twilite so slovenským sólistom Pavlom Remenárom. Koncertné podujatie sa koná v spolupráci a s finančnou podporou Veľvyslanectva Indonézskej republiky.

 

Orchester  a  zbor  Twilite
 

Koncert je súčasťou indonézskej kultúrnej misie organizovanej Ministerstvom cestovného ruchu Indonézskej republiky v spolupráci s Veľvyslanectvom Indonézskej republiky v Bratislave a Berlíne. Program je zostavený s klasickej a indonézskej hudby. Spoluúčinkujú: Aning Katamsi, Pavol Remenár, Daniel Kristianto, Levi Gunardi a Johannesa Sebastian Nugroho. Diriguje indonézsky dirigent Addie Muljadi Sumaatmadja alebo lepšie známy ako Addie MS.

 

www.snd.sk


Koncert: Orchester a zbor Twilite

historická budova, utorok 12. jún 2012 - 19:00

 

Program


Slávnostná predohra, Op. 96

Dmitri Shostakovich


 

Tabuh Tabuhan

Colin McPhee

Levi Gunardi & Johannes S. Nugroho, pianos


 

Rhapsody in Blue

George Gershwin

Levi Gunardi, piano


 

prestávka


 

Manuk Dadali

Sambas Mangundikarta, Arr. Addie MS


 

Rangkaian Melati

R. Maladi, Arr.: Singgih Sanjaya

Aning Katamsi, soprano; Twilite Chorus


 

Tanah Airku

Ibu Soed, Arr.: Singgih Sanjaya

Pavol Remenár


 

Janger

Traditional, Music arr.: Addie MS;

Choral arr.: Angginta Lubis

Twilite Chorus


 

Indonesia Pusaka

Ismail Marzuki, Arr.: Addie MS

Daniel Kristianto


 

Pieseň O Rodnej Zemi

Gejza Dusík/P. Braxatoris, Arr.: Mir. Brož

Aning Katamsi, soprano; Daniel Kristianto, baritone


 

Nyanyian Negeriku

Medley of Indonesian traditional songs;

Arr.: Singgih Sanjaya

Twilite Chorus

 

zdroj programu: www.twiliteorchestra.org

zo 6. júna 2012

 

 

Orchester Twilite bol založený v júni roku 1991. Pôvodne mal 20 hudobníkov, postupne sa však rozvinul do plne symfonického orchestra so 70 hudobníkmi a 63 zboristami. Repertoár orchestra je pomerne široký, venujú sa hudbe od L. v. Beethovena až po skupinu Beatles. Od svojho vzniku orchester spolupracoval s renomovanými hudobníkmi ako napríklad Natalie Cole, David Foster, Richard Clayderman, Robin Gibb (Bee Gees), Moscow Rachmaninov Trio, Il Divo či Stephen Smith. Cieľom orchestra je interpretácia, podpora kvalitnej hudby pre široké spektrum recipientov a kultivácia vkusu a schopnosti vnímania vážnej hudby.

 

Zbor Twilite bol založený v máji roku 1995 nielen ako súčasť orchestra Twilite, ale aj ako odpoveď na potrebu skvalitnenia zborového spevu v Indonézii i v zmysle kultivácie vnímania zborového spevu širokou verejnosťou. Zbor  Twilite  spolu  s  orchestrom  Twilite  účinkoval  na  množstve  koncertných podujatí doma i v zahraničí a ich vystúpenia sa stretávajú s pozitívnymi ohlasmi.

 

 

Indonézsky dirigent Addie Muljadi Sumaatmadja alebo lepšie známy ako Addie MS

 

Addie MS Hudobný  riaditeľ  a  dirigent  orchestra  počas svojej  kariéry  v  hudobnom  priemysle  získal  množstvo  ocenení  ako  napríklad  trikrát Golden  Trophy  BASF  Award  pre  najlepšieho hudobného aranžéra. V roku 1991 založil spolu s Indrom U. Bakriem  a Oddiem Agamom orchester Twilite. Za svoj cieľ si Addie MS určil podporovať rozvoj symfonickej hudby v Indonézii. Vytvoril aj prvú symfonickú nahrávku  indonézskych  národných  piesní  pod  názvom  Simfoni  Negeriku  a  prvý záznam klasických symfonických diel pod názvom La forza del destino. Za svoje orchestrálne úpravy pre album Suzanny Ciani Dream Suite bol nominovaný na cenu Grammy za najlepší album v žánri New Age.

 

ukážka

 

 

 

 

zostavil: Ľudovít Vongrej / 6. júna 2012 / Bratislava                         

zdroj: www.twiliteorchestra.org

          www.snd.sk


 

Diskusná téma: Koncert: Orchester a zbor Twilite (Indonézia)

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk