Kontinuity v SND: Legenda Lucie Poppovej

12.12.2013 21:11

 

Bratislava

 

Opera SND pozýva na ďalšie Kontinuity, ktoré pripomenú významnú slovenskú spevácku osobnosť. Šestnásteho novembra si naša i medzinárodná hudobná verejnosť pripomenula 20. výročie úmrtia jednej z veľkých speváckych osobností svetovej opery 20. storočia, slovenskej sopranistky Lucie Poppovej.

 

 

Lucia Popp

 

Pamiatke tejto nevšednej umelkyne, ktorá svojim interpretačným majstrovstvom dobyla najväčšie scény i koncertné pódia sveta a zapísala sa do dejín vokálneho umenia predovšetkým ako jedna z najväčších mozartovských, straussovských a piesňových interpretiek, venujeme ďalšie pokračovanie cyklu nedeľných matiné Kontinuity. Ich autor a moderátor Jaroslav Blaho v nich okrem zaujímavých skutočností a informácií zo života a umeleckej kariéry speváčky bude prezentovať jej historické nahrávky i živé ukážky z profilového repertoáru umelkyne.

 

Hosťami programu budú slovenský tenorista Juraj Hurný a vokálna pedagogička Vlasta Hudecová, v hudobných ukážkach budú účinkovať Helena Becse-Szabó a Miriam Garajová. Na klavíri bude sprevádzať Branko Ladič.

 

Kontinuity 

Legenda Lucie Poppovej

historická budova SND, nedeľa 15. december 2013 - 10:30

 

www.snd.sk

 

 

 

Zdroj: SND

Článok zaradený do: Aktuality

 

Diskusná téma: Kontinuity v SND: Legenda Lucie Poppovej

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk