KONTINUITY X: Stretnutie s opernou legendou Ninou Hazuchovou

06.12.2012 07:55

 

Bratislava

 

V pravidelnom cykle nedeľných hudobno-slovných matiné pod názvom Kontinuity ponúka Opera Slovenského národného divadla exkurzy do svojej bohatej minulosti pripomínajúc, že dnešné úspechy slovenskej opery sú postavené na základných vkladoch jej budovateľov, na tradícii a na zveľaďovaní tohto odkazu.

 

 

Slovenské národné divadlo


 

V predvečer blížiacej sa storočnice SND sú to potrebné a opodstatnené návraty k našim koreňom. Návraty, ktorých cieľom je uvedomenie si kontinuity uplynulých desaťročí a našej súčasnosti. Po spomienke na nedožité okrúhle jubileá sopranistky Anny Polákovej a tenoristu Imricha Jakubeka a po programe venovanom manželom Martvoňovcom pripomenú decembrové Kontinuity umeleckú dráhu mezzosopranistky Niny HAZUCHOVEJ, opory sólistického súboru Opery SND najmä v päťdesiatych a šesťdesiatych rokoch minulého storočia.

 


Nina Hazuchová


 

Stretnutie so stále mladistvo sviežou umelkyňou, s jej zamatovým mezzosopránom, ktorý zaznie zo zachovaných štúdiových nahrávok, doplnia umelecké pozdravy jej mladších odborových kolegýň, ktoré sa predstavia v ukážkach z jej profilového repertoáru. Stretnutie spestrí i prezentácia monografie o Nine Hazuchovej z pera jej žiačky, poprednej sólistky banskobystrickej opery a dnes aj úspešnej vokálnej pedagogičky Doc. Maryly Tomanovej.


 

Matiné, historická budova, nedeľa 9. december 2012 - 10:30


 

Účinkujú: Monika Fabiánová, Terézia Kružliaková, Denisa Šlepkovská
Klavírny sprievod: Branko Ladič Program autorsky pripravil a uvádza PhDr. Jaroslav Blaho

 


www.snd.sk

 

zdroj: www.snd.sk

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: KONTINUITY X: Stretnutie s opernou legendou Ninou Hazuchovou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk