Kúpeľnú sezónu v Trenčianskych Tepliciach otvorí Marina Shaguch

14.04.2014 17:42

 

Trenčianske Teplice

 

Tohtoročnú kúpeľnú sezónu v Trenčianskych Tepliciach otvorí svetoznáma operná diva Marina Shaguch. Jej krásny a zvučný soprán zaznie 3. mája v koncertnej sále Kúpeľnej dvorany o 19.00 hod.

 

 

Marina Shaguch

 

Brilantný interpretačný výkon tejto speváčky ocenili už v Nemecku, Francúzsku, Taliansku, USA, alebo v Izraeli. So symfonickými orchestrami koncertovala doteraz v Tokiu, San Franciscu, Hartforde, Houstone a Rotterdame.

 

Svoje umelecké výkony už podala zo zoskupeniami ako Americký symfonický orchester, Filharmonický orchester Las Vegas, Rotterdamský filharmonický orchester alebo Kráľovský škótsky národný orchester. V súčasnosti spolupracuje s radom renomovaných súčasných hudobníkov a dirigentov.

 

Marina Shaguch sa narodila v ruskom meste Krasnodar. V roku 1990 absolvovala  Štátne konzervatórium N. A. Rimského-Korsakova (trieda T. Novičenko) v Sankt-Peterburgu a bola prijatá do Mariinského divadla.

 

V sezóne 1995-96 Marina Shaguch debutovala v Metropolitan opere v New Yorku, v úlohe Tatiany v opere Eugen Onegin. V sezóne 1998-99 spievala v Buckinghamskom paláci spolu s  Placidom Domingom a Valerijem Gergievym druhé dejstvo opery Otello.

 

Marina získala tieto ocenenia:

• Zaslúžilá  umelkyňa Ruskej federácie
• Laureátka  Medzinárodnej speváckej súťaže  R. Ponselle (USA, 1992) - I. cena
• Laureátka  Medzinárodnej speváckej súťaže  P. I. Čajkovského (1990) - II. cena
• Laureátka  Ruskej speváckej súťaže M. P. Musorgského (1989) - I. cena
• Laureátka  Ruskej speváckej súťaže M.I. Glinku (1989) – I. cena

 

CD albumy s účasťou opernej divy vydali nahrávacie spoločnosti Philips Classics, BMG, Conifer, Chandos, Octavia, Supraphon a Hänssler labels.

 

Jej hlas má veľké množstvo emocionálnych odtieňov a jej koncertný repertoár je mimoriadne rozsiahly a rôznorodý.

 

„Je nám cťou uvítať na tohtoročnom otvorení kúpeľnej sezóny takúto svetoznámu osobnosť,“ hovorí generálna riaditeľka Ing. Andrea Puskailer. „Našim cieľom je pripraviť našim kúpeľným hosťom vždy bohatý kultúrny program, ktorý im po zotavovaní tela na kúpeľných procedúrach, pohladí i dušu a hostia tak budú môcť od nás odísť do ďalšieho života nabití pozitívnou energiou,“ približuje zámer Kúpeľov Trenčianske Teplice.

 

Okrem Mariny Shaguch vystúpia na Festivale ruskej kultúry, ktorého je jej koncert súčasťou, umelci ako kozácky súbor „Voľná rus“, vokálne trio „Relikt“, moskovské divadlo „U Nikitskych vorot“, alebo folklórny súbor „Golden Gates“. Budú uvedené i viaceré umelecké diela a ruské filmy v pôvodnom znení.

 

 

Festival ruskej kultúry bude prebiehať od 25. apríla do 10. mája.

Program si môžete pozrieť tu

 

 

Marina Shaguch

3. máj 2014 o 19.00 hod

Kúpele Trenčianske Teplice

Koncertná sála Kúpeľnej dvorany

 

Vstupenky na podujatia druhého ročníka Festivalu ruskej kultúry si môžete zakúpiť v Infocentre kúpeľného hotela PAX v Trenčianskych Tepliciach, alebo objednať na  kultura@slktn.sk, tel. 032 / 6514 592.

 

 

 

 

 

Informovala: Hledíková Radka, kúpele Trenčianske Teplice

Článok zaradený do: Aktuality

 

Fotogaléria: Kúpeľnú sezónu v Trenčianskych Tepliciach otvorí Marina Shaguch

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Kúpeľnú sezónu v Trenčianskych Tepliciach otvorí Marina Shaguch

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk