La Straniera z Viedne s Editou Gruberovou LIVE na Sonostream.tv

17.02.2013 07:59

 

Celý operný svet oslavuje 45 rokov účinkovania Edity Gruberovej na opernom a koncertnom javisku. Paradoxné je, že sa neoslavuje v Bratislave, ale v zahraničí, kde získala obdiv, uznanie a dostalo sa jej priestoru pre tvorivú a vrcholovú umeleckú prácu. V deň tohto výročia sa Viedenčania rozhodli osláviť to koncertným uvedením opery Vincenza Belliniho La Straniera v slávnej sále Musikverein vo Viedni.

 

 

 

 

Slovenská svetová sopranistka Edita Gruberová si tento rok pripomenie svoj prvý javiskový debut, ktorý bol na javisku Opery SND. Rodáčka z Rače debutovala 18. februára 1968 s postavou Rosiny v Rossiniho komickej opere Barbier zo Sevilly. V deň toho výročia sa Viedenčania rozhodli osláviť to koncertným uvedením opery Vincenza Belliniho La Straniera v slávnej sále Musikverein vo Viedni. Belcantova operná literatúra je umelkyni šitá priam na mieru, preto o vynikajúci umelecký zážitok je už dopredu postarané. Tento slávnostný koncert si budú môcť pozrieť diváci na celom svete prostredníctvom LIVE STREAMU. Spolu s Editou Gruberovou sa predstavia Sonia Ganassi (mezzosoprán), Paolo Gavanelli (barytón), José Bros (tenor)

 

Diriguje vynikajúci taliansky dirigent Pietro Rizzo, ktorého diváci na Slovensku mohli vidieť za dirigentským pultom Opery SND v Bohéme začiatkom tohto roka a ktorý bude ešte v Opere SND dirigovať Bohému a to hneď na tretí deň po tomto prenose 21. februára.

 

Prenos môžete sledovať 18. februára od 19:30 na

www.sonostream.tv

 

 

Tento výnimočný večer prinesie do pohodlia vašich domov Sonostream.tv prostredníctvom internetového prenosu. Portál sonostream.tv poskytuje vysielanie opery a klasickej hudby z prestížnych miest po celom svete. Inovatívna platforma high-definition umožňuje divákom celého sveta, aby si jedinečné kultúrne zážitky vychutnali prostredníctvom internetového prenosu, ktoré by inak boli pre mnohých nedostupné. Portál sonostream.tv, ktorý založil Samantha Farber, generálny riaditeľ Sono Artists Consulting, so sídlom vo Viedni, začal svoju činnosť v júli 2012.

 

www.sonostream.tv

 

Pripravil: Ľudovít Vongrej / Bratislava / 17. februára 2013

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: La Straniera z Viedne s Editou Gruberovou LIVE na Sonostream.tv

Edita Gruberova

Alena Kolpová 18.02.2013
FANTASTICKE !!!!!!!!!

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk