MDD v SND oslávilo vyše 5-tisíc návštevníkov

03.06.2013 20:41

Bratislava

 

Medzinárodný deň detí v Slovenskom národnom divadle sa už tradične tešil vysokému záujmu najmenších fanúšikov javiskového umenia. Aj tento rok zavítali do novej budovy SND stovky detí so svojimi rodičmi.

 

 

Deň detí v SND 2013

foto: SND

 

Slovenské národné divadlo sa v sobotu 1. júna 2013 stalo dejiskom Medzinárodného dňa detí. Úspech obľúbeného eventu potvrdili stovky návštevníkov, ktorých počet prevýšil hranicu 5-tisíc. Naša prvá scéna sa opäť postarala o veselú náladu svojich najmladších priaznivcov, ktorí svoj sviatok oslávili na skvelých detských predstaveniach a atraktívnom sprievodnom programe.

 

 

Deň detí v SND 2013

foto: SND

 

„Teší ma, že som v priebehu dňa stihol absolvovať nielen vydarenú obnovenú premiéru detského baletu Narodil sa chrobáčik, ale aj bohatý program v našej novej budove. Úprimne priznávam, že som až taký veľký záujem nečakal, o to príjemnejšie som sa v tom dave usmiatych detí cítil. Pevne verím, že si k nám naši najmenší diváci nájdu cestu opäť a navštívia spolu s rodičmi niektoré z bohatej ponuky detských predstavení. A čo sa týka podobných akcií, ako bola tá sobotňajšia, už teraz pozývam na Deň otvorených dverí, ktorý pripravujeme na 14.septembra pri príležitosti otvorenia novej sezóny,“ povedal generálny riaditeľ SND Marián Chudovský.

 

 

Deň detí v SND 2013

foto: SND

 

Okrem plánovaných detských predstavení sa vysokému záujmu tešili pútavé sprievodné podujatia. Deti ohúrilo hudobné stretnutie s hercami činohernej rozprávky Mechúrik – Koščúrik, interaktívne predstavenie s protagonistami opery Kominárik, čítanie rozprávkových kníh s Dušanom Tarageľom i Oldom Hlaváčkom, pesničkové pásmo s Danielom Hevierom, či vystúpenie Street Dance Academy Laciho Strika s ukážkami z pripravovanej tanečnej inscenácie Júlio a Romea.

 

 

Deň detí v SND 2013

foto: SND

 

Veľký záujem bol aj o bezplatné kurzy pre mladých ašpirantov na divadelníctvo. Božidara Turzonovová a Vladimír Kobielsky naučili deti základy herectva, František Ďuriač najmenších zasvätil do tajov operného spevu a pedagógovia z Tanečného konzervatória Evy Jaczovej sa venovali mladým milovníkom baletu.

 

 

 

Deň detí v SND 2013

foto: SND

 

 

zdroj: SND

 

článok zaradený do: Operné správy

 

Foto: SND

 

 

Fotogaléria: MDD v SND oslávilo vyše 5-tisíc návštevníkov

Diskusná téma: MDD v SND oslávilo vyše 5-tisíc návštevníkov

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk