Nápoj lásky v Opere SND s Adrianou Kučerovou

10.02.2013 14:10

 

Bratislava

 

Vynikajúcu sopranistku Adrianu Kučerovú, ktorej na Slovensku nemáme tak často možnosť zatlieskať, privítajú v SND opäť v utorok 12. februára 2013. Rozihrá jednu zo svojich obľúbených postáv – Adinu v Donizettiho opere Nápoj lásky. Spieva ju s radosťou, dievčensky sviežo a vždy strhne k pozoruhodnému výkonu aj svojich partnerov na javisku.

 

 

Nápoj lásky, Adriana Kučerová(Adina), Opera SND

foto Alena Klenková

 

 

V utorok sa do Adiny nekonečne zamiluje Nemorino v podaní Ota Kleina a ďalšie z hlavných postáv akoby vystrihnutých z commedie dell´arte – teda nafúkaného oficiera Belcoreho zaspieva Filip Tůma a prefíkaného doktora-šarlatána Dulcamaru Jozef Benci.

Ten nápoj lásky, ktorý sa v ten večer podá na javisku, isto príjemne zabaví celé hľadisko. A keďže niekoľko voľných vstupeniek je ešte k dispozícií, máte aj vy možnosť vychutnať si roztopašnú komédiu v nádhernej interpretácií.

Adriana Kučerová sa rada vracia na javisko Opery SND, kde zažiarila ako Morgana v Händlovej opere Alcina (jún 2004). Jednoducho by sme mohli povedať – prišla, zaspievala a zvíťazila! Pravda, tých víťazstiev má na svojom konte niekoľko – z medzinárodných spomeňme predovšetkým 1. miesto spolu s ďalšími troma cenami na prestížnej súťaži Hansa Gabora Belvedere vo Viedni z roku 2005. Prvé zahraničné ponuky dostala zo Salzburgu, kde v rámci mozartovského roku 2006 účinkovala na Salzburg Mozart Wochen ako aj na Salzburskom festivale v Mozartovej opere La finta giardiniera. Nasledovalo pozvanie do milánskej La Scaly, kde debutovala v Purcelovej opere Dido and Aeneas. Vzápäti to boli ponuky z ďalších prestížnych operných scén, napríklad účinkovanie v Glyndebourne Touring Opera, kde slávila úspechy práve ako Adina v Nápoji lásky. To je len niekoľko zastavení sympatickej divy, ktorej jedným zo želaní je tlmočiť z javiska pocity, vďaka ktorým by mali diváci dôvod usmievať sa.

Prvá príležitosť naplniť tieto očakávania je už v utorok 12. februára v historickej budove SND na rozšantenom predstavení Nápoj lásky.

 

Gaetano Donizetti

Nápoj lásky

komická opera

historická budova, utorok 12. február 2013 - 19:00

 

Dirigent: Dušan Štefánek

Réžisér: Pavol Smolík

Scéna: Vladimír Čáp

Kostýmy: Ľudmila Várossová

Zbormajster: Koloman Kovács

Pohybová spolupráca: Elena Molnárová-Zahoráková

 

Adina: Adriana Kučerová

Gianetta: Miriam Maťašová

Nemorino: Oto Klein

Belcore: Filip Tůma

Dulcamara: Jozef Benci

 

Spoluúčinkuje orchester a zbor Opery SND

 


www.snd.sk

 

Informovala: Izabela Pažítková, SND

www.snd.sk

 

článok zaradený do: Aktuality

 

Diskusná téma: Nápoj lásky v Opere SND s Adrianou Kučerovou

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk