Neznáma premiéra, súčasný autor a slávny hit v Štátnej filharmónii Košice

18.02.2014 08:56

 

Košice

 

Slávny hit, Korsakovu Šeherezádu, ponúkne koncert Štátnej filharmónie Košice. Pod názvom Premeny zaznie 20.2. o 19.00hod. v Dome umenia.

 

 

 

„Korsakova Šeherezáda nepotrebuje násobenie slov. Hudobný príbeh rozprávky Tisíc a jednej noci vtiahne poslucháča do svojho očarujúceho sveta. Poslucháč môže sledovať premeny bystrej Šeherezády v opojnom zvuku sólových huslí,“  hovorí dramaturgička Mária Kornucíkova o koncerte, ktorý v úvode ponúkne hudbu ponurého, búrlivého, chladného severu z pera J. Sibelia. „Okrem slávneho husľového koncertu nachádzame v jeho odkaze celý rad symfonických básní inšpirovaných severskými mýtmi. Premiérovo z nášho pódia zaznejú magické tóny jeho symfonickej básne Dcéra Pohjoly.“

 

Charizmatický, trochu nenápadný, košický skladateľ Jozef Podprocký  je autorom rozsiahleho diela, ktoré zaujíma významné miesto v slovenskej hudobnej tvorbe. Z jeho niekoľkých koncertných skladieb zaznie Koncert pre klavír a orchester.

 

Priam učebnicová dramaturgia tohto večera - neznáma premiéra, súčasný autor a slávny hit - ponúka poslucháčovi zaujímavé chvíle strávené pod kupolou Domu umenia.

 

www.sfk.sk

 

Informovala: Andrea Schusterová, ŠFK

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Neznáma premiéra, súčasný autor a slávny hit v Štátnej filharmónii Košice

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk