Operná diva Monserrat Caballé bude spievať v Bratislave

08.07.2012 10:15


 

Španielska operná diva Montserrat Caballé vystúpi v Inchebe, sprevádzať ju bude orchester mesta Bratislavy Capella Istropolitana pod taktovkou uznávaného dirigenta Josého Collada. Koncert organizuje spoločnosť Le Monde Productions.

 


Monserrat Caballé


 

Španielska sopranistka Montserrat Caballé vystúpi krátko pred Vianocami na Slovensku. Operná diva sa v sobotu 15. decembra predstaví v bratislavskej Incheba Expo Aréne.


 

Sprevádzať ju bude orchester mesta Bratislavy Capella Istropolitana pod taktovkou uznávaného dirigenta Josého Colladoa. Vstupenky na koncert sa už predávajú v sieti Ticketportal. Štandardné lístky sa dajú kúpiť za 70 až 130 eur, VIP vstupenky stoja 159 až 179 eur.


 

Montserrat Caballé sa do povedomia dostala už v roku 1965, keď musela v priebehu krátkeho času naštudovať titulnú rolu koncertnej verzie Donizettiho opery Lucrezia Borgia v newyorskej Carnegie Hall. Pôvodne mala v tejto úlohe spievať Marilyn Horne, no tá ju pre hlasovú indispozíciu musela odmietnuť.


 

Zastúpila ju dovtedy neznáma operná speváčka Montserrat Caballé. Netušila, že práve tento večer od základov zmení jej kariéru a razom jej bude celý operný svet ležať pri nohách. Po prvej árii očarila newyorské publikum natoľko, že si vyslúžila dvadsaťminútový neutíchajúci potlesk. Denník New York Herald Tribune na druhý deň priniesol oslavné titulky na jej výkon, pričom ju prirovnával k legendárnej Marii Callas. V ten večer vstúpila Montserrat Caballé do operného sveta, oslovovali ju zástupcovia veľkých operných spoločností a operných domov po celom svete.

Od tej doby spievala Montserrat Caballé vo všetkých prestížnych operných domoch a koncertných sálach sveta. Milánska La Scala, Metropolitná opera v New Yorku, Kráľovská opera Covent Garden v Londýne, Parížska Opera, Gran Teatro del Liceo v Barcelone, Boľšoj teatr v Moskve či v Opera San Francisco. Repertoár Montserrat Caballé je rozsiahly, počet jej divadelných rolí je približne deväťdesiat a je zrejme bezkonkurenčne najlepšou opernou speváčkou storočia. Spievala všetky významné úlohy štandardného repertoáru, ale najznámejšou a najobdivovanejšou sa stala pre svoj belcantový repertoár. Stala sa nástupkyňou Marie Callas v opernej posteve Normy.

Pre svetové publikum sa stala slávnou aj vďaka spolupráci s Freddiem Mercurym, s ktorým naspievala album Barcelona. Ich spoločná pieseň zaznela aj na otváracom ceremoniáli Olympijských hier v Barcelone v roku 1992. Jej hlas je nezabudnuteľný pre svoju čistotu, presnosť a silu. Je uznávaná pre svoj dramatický výraz, excelentnú techniku, hlasové zafarbenie. Montserrat Caballé je opernou divou v pravom zmysle slova.

 

 

 

 

Vstupenky v sieti Ticketportál

 

 

 

Facebook

 

 

 

Diskusná téma: Operná diva Monserrat Caballé bude spievať v Bratislave

To uz nebude o speve

XYZ 09.07.2012
Treba vediet odist a to pani mala uz daaaaavno!

Re:To uz nebude o speve

Tibor 09.07.2012
Nemyslím si, je to stále silne charizamtická osobnosť, bol som na jej koncerte pred rokom a môžem povedať, že som odišiel so silným zážitkom a reči o tom či má niekto odísť, alebo nie tu nie sú na správnom mieste. Pôjdem určite aj na tento koncert. Monserrat ma stále nabíja energiou :-)

Re:Re:To uz nebude o speve

ald 10.07.2012
Tibor súhlasím s tebou:-)

koncert

Martin 08.07.2012
Veľmi sa teším na MC :-)

Re:koncert

Danielka 09.07.2012
Aj ja sa veľmi teším

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk