Operno – baletný koniec roka v Štátnom divadle Košice

14.12.2012 12:52

 

Košice

 

Posledné dni kalendárneho roka budú v programe košického Štátneho divadla patriť predovšetkým opere a baletu.

 

 

Predvianočný zhon si môžu milovníci opery spríjemniť návštevou predstavenia opery Giuseppe Verdiho Nabucco, ktorú v Košiciach naštudovala legenda československej opernej réžie Václav Věžník. V repríze, ktorú košická opera odohrá 22. decembra 2012 v Historickej budove ŠD Košice sa predstavia aj zaujímaví hostia. Postavu Nabucca bude spievať Ludovic Kendi a v postave Zachariáša sa predstaví Sándor Arpád.

 

Nabucco, ŠD Košice

 

Po viacerých rokoch sa v košickom divadle bude hrať aj na Vianoce. V druhý sviatok vianočný, na Štefana, uvedie balet o 17,00 hod. reprízu klasickej baletnej rozprávky Luskáčik. O deň neskôr, 27. decembra sa do Košíc opäť vráti horkokrvná a temperamentná Carmen. V repríze známej opery Georgesa Bizeta môžu diváci v hlavnej postave Carmen vidieť vynikajúcu mladú českú mezzosopranistku Janu Wallingerovú a v postave Remendada tohtosezónnu posilu sólistického ansámblu košickej opery, tenoristu Róberta Smiščíka.

 

 

Gianni Schicchi, ŠD Košice

 

V samom závere roka je sú pre divákov v košickom divadle pripravené ešte dve operné jednoaktovky G. Pucciniho Plášť a Gianni Schicchi, ktorých repríza je na programe 29. decembra. Predposledný deň roka v Košiciach bude patriť klasickej baletnej dráme Giselle.

 

Ako inak zakončiť rok ako rozšafnou operetou. Na Silvestra je v Košiciach pripravená repríza najznámejšej operety Jacquesa Offenbacha aj s nesmrteľným kankánom Orfeus v podsvetí. V hlavných úlohách sa predstavia domáci sólisti, Anton Baculík ako Orfeus a víťazka ankety NAJ ŠD Košice za rok 2012 Michaela Várady ako Eurydika. Silvestrovské predstavenie začína o 16,00 hod. a diváci sa môžu tešiť aj na nejaké silvestrovské prekvapenia.

 

 

Orfeus v podsvetí, ŠD Košice

 

 

Štátne divadlo Košice

 

www.sdke.sk

 

 

Informoval: Svjatoslav Dohovič, tlačový tajomník ŠD Košice

 

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Operno – baletný koniec roka v Štátnom divadle Košice

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk