Pavol Bršlík ako Lensky na javisku Kráľovskej opery v Londýne

31.01.2013 22:37

 

Londýn

 

Kráľovská opera v Londýne prináša novú inscenáciu P. I. Čajkovského Eugen Onegin.Tento prestížny operný dom pravidelne uskutočňuje prenosy svojich predstavení do viacerých kín sveta. Na Slovenku sa prenosy z Kráľovskej opery neprenášajú a tak si prenos tejto inscenácie môžete najbližšie pozrieť v Prahe v kine Bio Oko 20. februára 2013.

 

 

 

 

Debut režiséra Kaspera Holtena v Kráľovskej opere je nadmieru dojemným, príbehom plného citu s pozoruhodným pohľadom do dospievania a zápasov vnútra mladého človeka. V spolupráci s dánskou scénografkou Miou Stensgaard, ktorej charakteristickým rukopisom sú čisté, silné obrazy plné emócií a s vynikajúcim obsadením (vrátane Simona Keenlysidea v titulnej postave), predstavuje Holten divákom čerstvé spracovanie klasického kusu. Čajkovskij hovoril o Eugenovi Oneginovi ako o diele „lyrických scén“: nežné dievčenské objavovanie vlastnej vášne, jej odmietnutie Oneginom a víťazstva hrdosti nad skutočnou láskou je svojim vyznením mnoho intímnejšie, ako je tomu zvykom u archetypálnych ruských veľkoopier. Sám Holten hovorí o diele ako o „plnom poézie a melanchólie, zahrňujúcom krehké i búrlivé city mladosti, potreby sebarealizácie a zvrchovanej túžby vrátiť sa v čase a odčiniť, čo už sa odčiniť nedá“. V tejto prudukcii sa po boku vynikajúcich interpretov predstaví aj Slovák Pavol Bršlík v postave Lenskeho.

 

Pavol Bršlík, tenor

 

 

 

Kino Bio Oko Praha

 

 

P. I. Čajkovskij: Eugen Onegin

Royal opera House Londýn

20. februára 2013

 

Hudba: Petr Iljič Čajkovskij, Dirigent: Robin Ticciati, Réžia: Kasper Holten, Účinkujú: Krassimira Stoyanova, Simon Keenlyside, Elena Maximova, Pavol Breslik, Peter Rose, Diana Montague

 

detail predstavenie TU...

 

 

 

 

 

 

článok zaradený do: Operné správy

 

 

Diskusná téma: Pavol Bršlík ako Lensky na javisku Kráľovskej opery v Londýne

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk