Pozvánka na komorný koncert Česko-slovenské nádeje opery

21.10.2012 08:55

 

Košice

 

Česko-slovenské operné nádeje je projektom, ktorý má predstaviť mladých talentovaných spevákov z Čiech a Slovenska. Organizátorkou je košická klaviristka Júlia Grejtáková, ktorá je veľkou podporovateľkou mladých talentov. Prvý zo série koncertov sa konal pred rokom. Ten nasledujúci sa uskutoční 26.10.2012 o 17:00 hodine v Múzeu Vojtecha Löfflera.

 

 

Múzeum Vojtecha Löfflera, Košice

 

 

Ako už bolo spomínané, jedná sa o druhý ročník, kde sa predstaví Veronika Holbová, Simona Mrázová, Peter Kellner a Titusz Tobisz, a na klavíri ich bude doprevádzať Júlia Grejtáková.

 

Júlia Grejtáková

 

Veronika Holbová je v súčasnosti študentkou operného spevu na Ostravskej univerzite, má na konte viacero cien zo súťaží, (napr. tohtoročné 2. miesto na Medzinárodnej speváckej súťaži I. Godina vo Vrábľoch). Od r.2009 vytvorila niekoľko operných postáv (napr. postavu Grófka z Mozartovej Figarovej svadbe, Conception v Ravelovej Španielska hodinka, obe v  Štátnom divadle Košice). V súčasnosti sa pripravuje na svetovú súťaž sakrálnej hudby Musica Sacra v Ríme, ktorá sa bude konať v novembri tohto roku.

Veronika Holbová

 

 

Simona Mrázová je rovnako študentkou na Ostravskej univerzite v odbore operný spev. Spolu s Veronikou Holbovou získali absolútne víťazstvo na Súťaži v speve komorných ansámblov ako duo. Účinkuje ako stály hosť v opere ŠD v Košiciach, ale taktiež hosťuje v Ostrave, Opave a iných divadlách.

 

Simona Mrázová

 

Peter Kellner je čerstvý absolvent Konzervatória v Košiciach, momentálne pokračuje v štúdiách na prestížnej akadémii Mozarteum v Salzburgu. Okrem víťazstiev súťaží domácich aj medzinárodných vrámci Česka a Slovenska, za svoj najväčší doterajší úspech považuje účasť na svetovej speváckej súťaži sakrálnej hudby Musica Sacra v Ríme, v r.2011. Zúčastnil sa jej ako historicky prvý Slovák a v konkurencii stovky spevákov z celého sveta si vyspieval nečakané 2. miesto. Taktiež oňho prejavila záujem Opera ŠD Košice, kde stvárnil už niekoľko postáv – naposledy postavu Betta v jedinej komickej opere Giacoma Pucciniho Gianni Schicchi, ktorá bola ocenená aj kritikou.

 

Peter Kellner

 

Titusz Tóbisz - tenorista, ktorý roky síce operný spev študoval na konzervatóriu, ale potom na pár rokov „odbehol“ k herectvu a muzikálovému spievaniu. Účinkoval v košickom divadle Thália a v divadle v Miškolci, kde vlani stvárnil postavu Jeana Valjeana (Bedári), za ktorú dostal cenu Hlas roka v Maďarsku. Operný spev nezanechal, a tak tohto roku na Majstrovských kurzoch u známeho maďarského tenoristu Dénesa Gulyása opäť zabodoval a získal cenu Objav roka a zároveň štipendium na budúci ročník Majstrovských kurzov. Momentálne pôsobí v opernom súbore v Košiciach ako zborista, kde zároveň účinkuje aj ako sólista v novouvedenej opere G.Pucciniho, Plášť.

 

Titusz Tóbisz

 

 

 

Komorný koncert Česko-slovenské nádeje opery

26. októbra 2012 o 17:00 hodine

v

 Múzeu Vojtecha Löfflera v Košiciach.

Na koncerte zaznejú árie a duety Mozarta, Händla, Mendelssohna, Dvořáka, či Pucciniho

a diváci sa môžu tešiť aj na výber z Moravských dvojspevov A. Dvořáka.

 

 

 

 

Pripravila: Daniela Petrovská / 20. októbra 2012 / Košice           

 

 

Tip na kliknutie

Ako dvaja Slováci dobyli Rím

Klaviristka Júlia Grejtáková ako hlavná korepetítorka Musica Sacra v Ríme

Opera, zoznámte sa prosím

Opera nehryzie!

 

 

 

Diskusná téma: Pozvánka na komorný koncert Česko-slovenské nádeje opery

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk