Projekt Mosty Európy – Ponti d´Europa

17.09.2012 22:03

 

Košice

 

Projekt Mosty Európy sa zrodil pred dvoma rokmi, kedy sa prvýkrát stretli štyria umelci a vytvorili ho. Tak ako sa búrajú hranice medzi štátmi, ani hudba hranice nepozná. Naviac hudba nepotrebuje tlmočníka a tak môžeme vedľa seba postaviť medzinárodných sólistov bez obáv, že im publikum neporozumie. To je aj prípad tohto projektu, kde sa stretli umelci z troch krajín – Taliansko, Rumunsko a Slovensko, ktorí majú v sebe potenciál uchvátiť publikum svojim umeleckým výkonom.

 

 

 

Po úspechu spred dvoch rokov, kedy sa publiku predviedli vo výbere svetových árií a prierezom opery Sedliacka česť, sa opäť predstavia v inom programe, tentokrát zostavenom z operných a operetných árií a neapolských piesní. Zaznejú úryvky z opier G.Verdiho, G.Bizeta, G.Pucciniho, ako aj výber neapolských piesní.

 

Ako hovoria samotní umelci: ,,Veríme, že touto hudbou sa dotkneme sŕdc všetkých návštevníkov koncertu. A prečo Mosty Európy? Sme z rôznych krajín, pracujeme na opačných koncoch Európy, ale spolu hovoríme jedným jazykom, hudbou ktorú milujeme.“

 

Tak ako pred dvoma rokmi, aj teraz sa koncert uskutoční v krásnom prostredí Múzea V. Lӧfflera v Košiciach.

 

Mosty Európy 2

 

30. septembra 2012 o 17:00 hod.

Múzeum Vojtecha Lӧfflera, Alžbetina 20, Košice

 

Účinkujú:

Michela Bregantin, Jaroslav Dvorský, Ludovik Kendi, Júlia Grejtáková.

 

www.lofflermuzeum.sk

 

 

 

Diskusná téma: Projekt Mosty Európy – Ponti d´Europa

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk