Prvé verejné koncertné vystúpenie Patricie Janečkovej v zahraničí

03.05.2012 06:04

 

Viedeň

 

Patricia Janečková – víťazka Talentmanie 2010 – sa 4. mája 2012 po prvýkrát koncertne predstaví zahraničnému publiku. 13-ročná mladá talentovaná speváčka dostala jedinečnú príležitosť vystúpiť spolu s medzinárodnými hviezdami z oblasti vážnej hudby a jazzu v rámci benefičného koncertu „Starry Night“ pri príležitosti 65. výročia založenia charitatívnej organizácie Wiener Hilfswerk. Koncert sa bude konať pod záštitou rakúskeho spolkového prezidenta Dr. Heinza Fischera v novootvorenom opernom dome – Theater an der Wien vo Viedni.

 

Patricia Janečková zaspieva dve operné árie od Giacoma Pucciniho a Gioachina Rossiniho. Sprevádzať ju bude vynikajúci mladý slovenský klavirista František Jánoška (sólista a člen zoskupení The Philharmonics a Brein’s Café). Na koncerte vystúpia sólisti Viedenskej štátnej opery (Daniela Fally, Luca Pisaroni, Michael Schade), švédska sopranistka Malin Hartelius, argentínska mezzosopranistka Bernarda Fink, Tibor Kováč (koncertný majster druhých huslí orchestra Viedenských filharmonikov a umelecký vedúci The Philharmonics), huslistka Lidia Baich ako aj jazzová speváčka portugalského pôvodu Sandra Pires.

 

Patrícia Janečková

 

 

Patrícia Janečková (nar. 1998) žije v Ostrave. Rodičia Patrície sú Slováci, má o tri roky staršiu sestru. Od predškolského veku ju očarila opera a podľa rozhovoru v Pravde už ako 6 ročná vyhlásila, že sa chce stať opernou speváčkou. Od veku 9 rokov sa pripravovala sa na operný spev v detskom Opernom štúdiu pri Národnom divadle moravsko-sliezskom v Ostrave. Tu získala aj prvé kontakty s operným javiskom. Účinkovala v zbore napr. v opere Carmen. Prvýkrát sólovo vystúpila v roli prvého chlapca v opere Čarovná flauta.  Účinkovanie v tejto roli si zopakovala mnohokrát. Naštudovala role Annie a Júlie v detskej opere Kominárik a vystupuje v nej od jesene 2011 v Divadle Antonína Dvořáka v Ostrave. Ako desaťročná zvíťazila na konkurze ostravskej Janáčkovej filharmónie a dostala prvú príležitosť spievať so symfonickým orchestrom.Do r. 2010 ju vrámci detského operného štúdia hlasovo pripravoval operný spevák a pedagóg Jiří Halama. Od r. 2011 navštevuje hodiny spevu u opernej speváčky a pedagogičky Evy Dřízgovej.

 

Informovala: Mgr. Magdaléna Tschmuck, MAS, Korbgasse 24/2/1, 1230 Wien

Tel: 0043-(0)664-2045678, E-Mail: m.tschmuck@aquaedukt-artists.eu,

https://www.facebook.com/AquaduktArtistsAgencyEu

 

 

 

 

 

redakčná úprava: Ľudovít Vongrej / 2. mája 2012                      

zdroj informácií o Patríci Janečkovej

www.patriciajaneckova.weebly.com

 

Diskusná téma: Prvé verejné koncertné vystúpenie Patricie Janečkovej v zahraničí

Patrícia

Alena z Bratislavy 15.05.2012
Sme Slovenky pracujúce v Rakúsku. Podarilo sa nám dňa 4.mája navštíviť Theater an der Wien, kde sa konal charitatívny gala program organizácie Hilfswerk. Program nás zaujal a boli sme prekvapení že tam spievala aj slovenská 14 ročná speváčka Patrícia Janečková. Veľmi krásne zaspievala obe piesne, za čo sa jej od obecenstva dostalo uznania veľkým potleskom. Má predpoklad, že v budúcnosti by z nej mohla byť výborná operná speváčka. Taktiež ostatní umelci podali perfektný výkon a to bez nároku na odmenu.
Vďaka za pekný piatkový večer.
Alena, Eulália a Martina

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk