Rigoletto v košickom Klube priateľov opery

06.05.2013 11:24

 

Košice

 

Klub priateľov opery pri ŠD Košice pozýva všetkých členov a sympatizantov na predpremiérové stretnutie s operou G. Verdiho Rigoletto.

 

 

 

 

V utorok 7. mája o 17:00 hod. v salóniku Historickej budovy ŠD sa od členov realizačného tímu - režiséra P. Gábora, dirigenta P. Valentoviča, scénografa D. Baziku, kostýmovej výtvarníčky K. Holkovej, zbormajstra L. Kozubíka a dramaturgičky L. Keprtovej dozviete zaujímavosti z procesu prípravy inscenácie a v podaní sólistov Michaely Várady a Petra Bergera si vypočujete ukážky z pripravovanej premiéry.

 

Premiéra opery Rigoletto je naplánovaná na 10. a 11. mája 2013

 

 

Štátne divadlo Košice

 

 

zdroj: www.sdke.sk

 

 

súvisiace články

 

Košičania venujú premiéru Rigoletta jubilantke Gizele Veclovej

 

Košice

 

Volali ju prvou muzikálovou hviezdou Slovenska. Okrem rodnej Bratislavy je podstatná časť jej života spojená aj s Košicami a košickým divadlom, pri zrode ktorého v roku 1945 stála. Speváčka, herečka a tanečnica Gizela Veclová sa 1. mája dožila nádherného životného jubilea, 90 rokov. Opera jej pri tejto príležitosti venuje premiéru Verdiho opery Rigoletto.


 
 
 
 

Sezóna v košickej opere vyvrcholí Rigolettom

 

Košice

 

Treťou a zároveň poslednou opernou premiérou sezóny 2012/2013 bude 10. mája 2013, uvedenie nového naštudovania opery Giuseppe Verdiho Rigoletto. Réžiu zverilo vedenie opery do rúk úspešného slovenského režiséra Petra Gábora, ktorý má na svojom konte za 20 rokov režisérskej činnosti viac ako 90 inscenácií a v súčasnosti pôsobí ako šéf činohry Národního divadla moravsko-slezského v Ostrave.

 

 

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Rigoletto v košickom Klube priateľov opery

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk