Rigoletto v Opere SND s významným hosťom v hlavnej úlohe

07.11.2013 23:15

 

Bratislava

 

Operu Slovenského národného divadla (SND) obohatí svojím výkonom ďalší medzinárodne renomovaný umelec, ktorý pôsobí na popredných európskych operných scénach. Poľský barytonista Mikołaj Zalasiński sa predstaví ako Rigoletto v rovnomennej Verdiho opere 12. novembra v novej budove SND.

 

 

 

 

Mikołaj Zalasiński je nositeľom viacerých významných ocenení, medzi inými Ceny Jana Kiepuru pre najlepšieho operného speváka roku (2009) či Amber Ring za kreáciu Renata vo Verdiho opere Maškarný bál.

 

Zalasiński účinkoval v Teatro La Fenice v Benátkach, v Teatro Reggio v Turíne, v Opere v Zürichu, Teatro Real v Madride, v Teatro Sao Carlos v Lisabone, v New Israeli Opera v Tel Avive a v ďalších operných domoch v Bologni, Ríme, Berlíne, Lausanne, Tokiu, vo Varšave. Predstavil sa tiež na rôznych medzinárodných festivaloch, koncertoval v Berlínskej filharmónii, v berlínskom Konzerthause.

 

Na svojom konte má spoluprácu s významnými dirigentmi – Danielem Callegarim, Asherom Fischom, Danielem Gattim, Valery Gergievom, Fridrichom Haiderom, Marcellom Viottim a s režisérmi Davidom Aldenom, Gilbertom Gefloem, Danielom Herzogom, Pierom Luigim Pizzim, Jeanom-Pierrom Ponnellom, Davidom Pountneym, Mariuszom Trelińským, Krzystofom Warlikowským a ďalšími.

 

V predošlej sezóne s veľkým úspechom spieval v premiérovom uvedení opery Trubadúr v úlohe Lunu a v úlohe Gérarda v Giordanovom Chénierovi v Opere v Norimbergu a v koncertnom predvedení opery Ernani Giuseppe Verdiho s Mníchovským rozhlasovým orchestrom, ktoré bolo vysielané rozhlasovou stanicou BR-Klassic Radio. V Sezóne 2013 – 2014 hosťuje Mikołaj Zalasiński ako Jago v novej inscenácii Otella v Norimbergu a vo Veľkom divadle vo Varšave ako Rodrigo v koprodukčnej inscenácii Verdiho Dona Carlosa s De Nederlandske Opera.

 

Zaujímavosťou je, že v úlohe Rigoletta debutoval Mikolaj Zalasiński ako prvý poľský barytonista v Taliansku. Jeho podmanivý hlas a skvelý výkon budú mať možnosť oceniť aj návštevníci predstavenia Verdiho opery Rigoletto v utorok 12. novembra 2013.

 

 

www.snd.sk

 

Informovala: Izabela Pažítková

článok zaradený do: Aktuality

 

 

 

Fotogaléria: Rigoletto v Opere SND s významným hosťom v hlavnej úlohe

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Rigoletto v Opere SND s významným hosťom v hlavnej úlohe

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk