Rotary Klub Košice Classic opäť hudbou pomáha

19.04.2013 15:05

 

Košice

 

Rotary klub Košice Classic pri príležitosti slávnostného odovzdávania Charty Rotary International, ktorá mu bola udelená v roku 2010, založil tradíciu výročných koncertov, ktorých výťažok je určený na humanitárne účely. Po úspešnom vlaňajšom koncerte Päť dám pre AdamA, ktorého výťažok pomohol Košičanovi Adamovi Simonidesovi, tohto roku sa rozhodol pomôcť Spoločnosti dialyzovaných a transplantovaných pacientov.

 

 

 

 

Spoločnosť dialyzovaných a transplantovaných chorých, ich rodinných príslušníkov a priateľov dialýzy ( SDaT) vznikla ako záujmové združenie občanov s rovnakým ochorením – zlyhaním obličiek.

Ideovým poslaním pri vzniku Spoločnosti bolo pomáhať dialyzovaným a transplantovaným chorým a ich rodinným príslušníkom pri prekonávaní problémov v súvislosti s chorobou. SDaT sa zameriava na organizovanie spoločenských, kultúrnych, vzdelávacích, zdravotných, osvetových a športových podujatí, aktívnou účasťou pri skultúrnení a zlepšovaní technickej vybavenosti dialyzačného strediska,“ hovorí Ján Tarnoci, viceprezident SDaT. Členovia SDaT sa spolu schádzajú na rôznych akciách bez rozdielu či sú dialyzovaní hemodialýzou, CAPD, alebo sú po transplantácii. Týmto kontaktom sa prehlbuje ich vzájomné spoznávanie sa, pochopenie zákonitostí liečby i možnosť podeliť sa s vlastnými dobrými skúsenosťami. Pacienti s chronickým zlyhaním obličiek sú v pozícii, keď im ich zdravotný stav nedovoľuje sa na dlhšie obdobie vzdialiť od dialyzačného centra. Preto úlohou Spoločnosti je pripravovať v spolupráci so zdravotným personálom dialýzy spoločné pobyty, ktoré slúžia na upevnenie zdravia pre členov SDaT.


 

Koncert pre SDaT nesie názov „SRDCE NA DLANI“ a uskutoční sa vrámci Dní mesta Košíc, dňa 6.5.2013 o 19.00 hod. pod záštitou primátora mesta Košice, Mudr. Richarda Rašiho. Tak ako vlani, aj tento rok sa koná v Dome umenia na Moyzesovej ul.66. Pozvanie prijali opäť vynikajúci umelci, rodák z Košíc, dnes už známy aj vo svete – tenorista Peter Berger, mladý basbarytón Peter Kellner, študent prestížnej akadémie Mozarteum v Salzburgu, sopranistka Veronika Holbová – držiteľka 3.ceny zo svetovej súťaže Musica Sacra 2012 v Ríme a v neposlednej rade opäť úspešná mladučká slovenská saxofonistka Alžbeta Klasová, t.č. študentka Royal College of Music v Londýne, ktorá je na základe prijímacích skúšok podporovaná štipendiom od Dr. Michaela Westa “ dodáva Júlia Grejtáková, ktorá všetkých účinkujúcich sprevádza na klavíri. Júlia Grejtáková je aj hlavnou dramaturgičkou celého predstavenia.

 

Program spestrí svojím vystúpením aj Tanečné štúdio A.Vrbovej v spolupráci so ŠD Košice.

 

Sme vďační aj našim vzácnym partnerom ako sú Východoslovenská energetika, Lekáreň Rondo, Rádio Košice, Mesto Košice, mestské časti Juh, KVP a Sídlisko Ťahanovce, nadácii Kosit, Opera Slovakia, ktorí podporili tento jedinečný koncert a tým umožnili jeho realizáciu.

 

Verejný predaj vstupeniek prebieha v Návštevníckom centre mesta Košice na Hlavnej ulici 59 v Košiciach. Vstupenky je možné získať aj u členov klubu. Pre bližšie informácie nás môžete kontaktovať na adrese: rc.kosice.classic@gmail.com

 

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Rotary Klub Košice Classic opäť hudbou pomáha

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk