Sebastian Catana sa v Opere SND predstaví ako Macbeth aj Nabucco

03.02.2014 13:05

 

Bratislava

 

Po prvý raz hosťuje v Opere SND medzinárodne renomovaný americký barytonista Sebastian Catana. V stredu 5. februára 2014 stvárni ústrednú postavu shakespearovskej hudobnej drámy Macbeth Giuseppe Verdiho a 13. februára sa predstaví ako Nabucco.

 

 

Sebastian Catana

 

Catana patrí k stálym hosťom veľkých svetových operných scén, úspešne sa predstavil v newyorskej Metropolitnej opere, v Teatro Comunale v Bologni, v londýnskej Covent Garden aj v berlínskej Štátnej opere. Spolupracoval s renomovanými dirigentmi ako Zubin Mehta, Daniel Oren či Friedrich Haider. Pod taktovkou posledne menovaného, hudobného riaditeľa Opery SND Friedricha Haidera, vystúpi Sebastian Catana po boku rumunskej sopranistky Soriny Munteanu, basistu Petra Mikuláša a kórejského tenoristu Kyungho Kima v inscenácii Macbeth (5. februára 2014). Opäť v partnerstve so Sorinou Munteanu a s Petrom Mikulášom pod taktovkou Rastislava Štúra sa 13. februára v SND Catana predstaví v titulnej postave Verdiho opery Nabucco.

 

Exkluzívne obsadenie opery Macbeth 5. februára 2014 v historickej budove SND máte navyše možnosť navštíviť v rámci obľúbenej novoročnej pozornosti SND pre svojich divákov – v akcii 1 vstupenka + 1 zadarmo. Vstupenky v tejto akcii je možné zakúpiť výhradne v pokladniciach SND a v OC Eurovea. Novinkou je komfortná on-line rezervácia vstupeniek, po ktorej návštevníkom stačí uplatniť si zľavu následne v pokladniciach.

 

www.snd.sk

 

Zdroj: SND

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Sebastian Catana sa v Opere SND predstaví ako Macbeth aj Nabucco

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk