Skvelá správa pre deti a rodičov: obľúbený Kominárik je späť!

11.04.2013 20:05

 

Bratislava

 

Návrat na našu prvú scénu ohlasuje obľúbená opera Benjamina Brittena pre deti i dospelých Kominárik, ktorou Slovenské národné divadlo nadväzuje na myšlienku, že s kvalitnou kultúrou by si mali ľudia „potykať“ už v mladosti. Toto jedinečné hudobné divadlo učaruje divákom opäť od 23. apríla 2013 v Sále opery a baletu novej budovy SND.

 

Kominárik, Opera SND
Autor fotografie: Alena Klenková

Spev miesto rozprávania, jedinečná hudba, nápadité výtvarné riešenie – to je len stručný výpočet toho, čím si publikum podmaní emotívny príbeh malého chlapca, ktorý sa ocitne v moci brutálneho starého kominára a jeho hlúpeho syna. Kominárik je príbeh o malom chlapcovi Samovi, ktorý sa ocitne v moci brutálneho starého kominára Čierneho Boba a jeho hlúpeho syna Clema. Uvidíte, ako hrôzostrašne a stiesnene sa človek môže cítiť v úzkom, tmavom komíne a ako dlho sa treba umývať, kým sa z čierneho strašidla premení kominárik opäť na človeka. Samozrejme, že sú to deti, ktoré vtipom a šikovnosťou zvíťazia nakoniec nad strachom a zlobou a pomôžu Samovi na slobodu. A napokon: zaspievať si v tomto hudobnom príbehu môžu nielen speváci a herci, ale pridať sa smú všetci, ktorí si ho prídu do Národného divadla pozrieť.

 

V apríli sa diváci môžu tešiť na dve predpoludňajšie predstavenia 23. a 24. apríla o 11.00 h. Kominárika uvedie Opera SND následne až v júni – na Medzinárodný deň detí podvečer o 17.00 h a takmer v závere školského roka – 19. júna predpoludním o 11.00 h.

 

Kominárik, Opera SND
Autor fotografie: Alena Klenková

 

Vstupenky si diváci môžu kúpiť už teraz on-line z pohodlia domova prostredníctvom portálu navstevnik.sk alebo štandardne v pokladniciach SND, kde sa môžu dozvedieť aj bližšie informácie. Svoje otázky môžu smerovať aj na infolinku Slovenského národného divadla: 02 / 204 72 297.

 

Kominárik, Opera SND
Autor fotografie: Alena Klenková

 

 

detail predstavenia TU...

 

www.snd.sk


 

Zdroj: www.snd.sk


 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Skvelá správa pre deti a rodičov: obľúbený Kominárik je späť!

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk