Sorina Munteanu ako Lady Macbeth v Opere SND

26.04.2013 19:43

 

Bratislava

 

Táto skvelá rumunská sopranistka si už získala návštevníkov našej prvej opernej scény a zaujala farebnou bohatosťou, štýlovosťou a výrazovou presvedčivosťou vokálneho prejavu ako Turandot, Abigail (Nabucco), či Santuzza (Sedliacka česť).

 

 

Sorina Munteanu

 

V pondelok 29. apríla 2013 sa o 19.00 hod. v historickej budove SND predstaví ako Lady Macbeth. Hlavnú postavu Macbetha stvárni azerbajdžanský barytonista Evez Abdullayev. Predstavenie bude dirigovať riaditeľ a šéfdirigent Opery SND, medzinárodne renomovaný rakúsky dirigent Friedrich Haider.

 

Inscenácia v réžii Mariána Chudovského sa s odstupom času - vo „verdiovskom“ roku - vrátila do repertoáru SND.

 

Macbeth (1847) je v poradí desiatou Verdiho operou (skomponoval ich 28), ale prvou, v ktorej sa podujal zhudobniť libreto podľa Shakespearovej predlohy. Svojou dramatickou hudbou znásobil tragédiu zložitých ľudských osudov. Vytvoril obraz fascinujúceho páru: Macbetha a Lady Macbeth - odľudštených bytostí, ktorých vzťah osciluje medzi karikatúrou manželstva a neľútostným bojom o moc. Obaja sú však aj krutými sprisahancami túžiacimi po moci, posadnutými spaľujúcou potrebou zaplniť svoju ľudskú prázdnotu.

 

 

pondelok, 29. apríl 2013, 19:00 / historická budova

Giuseppe Verdi: Macbeth

 

 

Informovala: Izabela Pažítková, SND

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Sorina Munteanu ako Lady Macbeth v Opere SND

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk