V Košiciach vzniká Klub priateľov opery

21.08.2012 11:59

 

Od novej sezóny 2012/2013 začína svoju činnosť pri súbore Opery ŠD Košice KLUB PRIATEĽOV OPERY. Jeho cieľom je združovanie poslucháčov všetkých generácií, rozširovanie ich kultúrneho obzoru s akcentom na operné umenie a vybudovanie základne náročnejších divákov. Zároveň chce otvoriť fenomén opery aj poslucháčom, ktorí sa zatiaľ nemali možnosť s týmto žánrom bližšie zoznámiť.

 

 

 

 

Činnosť klubu budú sprevádzať viaceré aktivity. Pred každou premiérou operného súboru sa v poslednom týždni skúškového obdobia uskutoční predpremiérová beseda, na ktorej dostanú členovia Klubu odborný výklad o pripravovanej opere a predstaví sa im realizačný tím. Vypočujú si ukážky z pripravovanej premiéry v podaní sólistov opery a zároveň sa budú môcť zapojiť do diskusie s režisérom, dirigentom a ďalšími členmi realizačného tímu, a tak zblízka nahliadnuť do divadelného zákulisia.

 

Pri príležitosti jubilea významných umeleckých osobností Opery ŠD Košice usporiada Klub stretnutia svojich členov s jubilujúcimi umelcami. Členovia Klubu priateľov opery budú mať prednostné právo na zakúpenie vstupeniek na predstavenia, v ktorých budú účinkovať významní domáci i zahraniční interpreti s tým, že im bude na tieto vstupenky poskytnutá zľava. Členom Klubu priateľov opery budú pravidelne zasielané sezónne hracie plány Opery ŠD Košice a divadelné noviny Suflér.

 

Záujemcovia o členstvo v Klube priateľov opery sa môžu hlásiť na adrese

 

Štátne divadlo Košice – Opera

Hlavná 58

042 77 Košice

e-mail : manager.opery@sdke.sk

tel.: +421/55/254 2205.

 

 

www.sdke.sk

 

 

 

Článok zaradený do Aktuality

 

Tip na kliknutie

Premiéry Opery ŠD v Košiciach na divadelnú sezónu 2012/2013 sú už známe

Opera, zoznámte sa prosím

Spoznávajte operu

 

 

zdroj: www.sdke.sk

 

 

Diskusná téma: V Košiciach vzniká Klub priateľov opery

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Pridajte sa k nám a spoznajte svet opery

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk