V SND je 4. decembra 2013 Tenorom vstup zakázaný!

20.08.2013 19:56

 

Bratislava

 

V novej budove Slovenského národného divadla (SND) bude jeseň žiariť hviezdami. Nepremeškajte príležitosť kúpiť si vstupenky už teraz na galevečery výnimočných zahraničných osobností. Po skvelej americkej mezzosopranistke Joyce DiDonato, ktorá vystúpi 7. novembra, bude v decembri zákaz vstupu tenorom, aby v plnej kráse zazneli barytóny. Rivali v láske, šľachtic a sluha, otec a syn – duetá barytónov prinášajú na scénu vždy silnú emóciu. Ak spomenieme, že dvomi sólistami, ktorí sa budú prekárať i súzvučať, sú Thomas Hampson a Luca Pisaroni, úspech večera pod názvom Tenorom vstup zakázaný je 4. decembra zaručený.

 

 

Thomas Hampson a Luca Pisaroni

 

 

Thomas Hampson vlastní jeden z najbohatších a najmäkších barytónov na svete. V opere začínal v roku 1974. Na európsky kontinent zavítal v roku 1980, pôsobil predovšetkým v Nemecku i vo Švajčiarsku a veľmi rýchlo sa presadil. V roku 1986 Thomasa Hampsona nadšene privítali v Metropolitnej opere. O dva roky neskôr debutoval na festivale v Salzburgu, kde sme ho mali možnosť obdivovať i tento rok aj prostredníctvom televíznych obrazoviek vo Verdiho opere Don Carlos. Thomas Hampson je trojnásobným držiteľom Ceny ECHO Klassik Spevák roka.

 

 

Thomas Hampson

 

 

Partnerom tohto charizmatického umelca bude taliansky basbarytón Luca Pisaroni. Veľmi dobre si rozumejú nielen na scéne, veď Pisaroniho manželka Catherine je Hampsonovou dcérou. Luca od mladosti túžil po svetlách rámp a vďaka veľkému talentu si veľmi rýchlo splnil sny. Salzburg ocenil jeho nadanie, keď mal len 26 rokov a odvtedy sa pohybuje medzi MET-kou, San Franciscom, Chicagom, Parížom, Viedňou, Madridom a ďalšími prestížnymi scénami.

 

 

Luca Pisaroni

 

S orchestrom PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Juliana Kovačeva predstaví duo výnimočných barytonistov – Thomas Hampson a Luca Pisaroni – jedinečný program vrcholných operných čísiel z opier Mozarta, Gounoda, Masseneta, Rossiniho, Belliniho, Verdiho, Donizettiho a ďalších.

 

Nedajte si ujsť mimoriadny operný zážitok na koncerte Tenorom vstup zakázaný, ktorý organizuje v novej budove Slovenského národného divadla agentúra Kapos, s. r.o.

 

Vstupenky si môžete kúpiť už teraz na www.kapos.sk, v pokladniciach SND, on-line prostredníctvom www.snd.sk, alebo v sieti Ticketportál

 

 

Detail koncertu TU...

 

 

Informovala: Izabela Pažítková, SND

článok zaradený do: Aktuality

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogaléria: V SND je 4. decembra 2013 Tenorom vstup zakázaný!

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: V SND je 4. decembra 2013 Tenorom vstup zakázaný!

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk