Vincenzo Bellini: I Capuleti e i Montecchi ,,on-line'' z Bavorskej štátnej opery

18.05.2012 07:02


 

Dňa 19. mája 2012 o 19. hod. Bavorská štátna opera uskutoční ďalšie živé vysielanie operného predstavenia prostredníctvom svojej internetovej stránky www.staatsoper.de. Bude to priamy prenos opery Vincenza Belliniho I Capuleti e i Montecchi. Po piaty raz (po živom prenose Fidelia, Nápoja lásky, Dona Carlosa a Eugena Onegina) sa budú môcť milovníci opery tešiť z opernej inscenácie Bavorskej štátnej opery v Mníchove v plnom prevedení.

 

 


Vesselina Kasarova (Romeo), Anna Netrebko (Júlia)
Foto: Wilfried Hösl
 

 



V hlavných úlohách uvidíme naozaj impozantné obsadenie a to sopranistku Annu Netrebko, ktorá bude spievať v tomto predstavení úlohu Júlie a Vesselinu Kasarovu v nohavicovej roli Rómea. Dirigovať bude Yves Abel. Réžisér Vincent Boussard debutoval s touto inscenáciou v Bavorskej štátnej opere. Kostýmy pre túto produkciu navrhol legendárny návrhár Christian Lacroix.



 

Zbor Bavorskej štátnej opery

Foto: Wilfried Hösl

 


Priamy prenos I Capuleti e i Montecchi je súčasťou pilotného projektu generálneho manažéra Nikolausa Bachlera prezentujúceho operu „online“. Jedinou požiadavkou je širokopásmové internetové pripojenie, napr. DSL, najnovšia verzia prehrávača „flash player“ a reproduktory. Za sledovanie priameho prenosu divák neplatí žiaden poplatok.

 

 

 

www.staatsoper.de

 

 

Prenos môžete sledovať cez priamy odkaz na stránke Opera Slovakia

 

Na Slovensku sa táto opera nehráva. Kapuletovci a Montekovci, ktorú na shakespearovskú tému o známych milencoch z Verony skomponoval Vincenzo Bellini sa na Slovensku hrala jedine v banskobystrickej Štátnej opere a to v júnovej premiére v rámci opernej časti festivalu Zámocké hry zvolenské 2007. Bola to zároveň slovenská premiéra tejto belcantovej opery. Nenechajte si preto újsť zaujímavý prenos.



Poznámka redakcie: Radi by sme upozornili, že diváci, ktorí majú internet s obmedzeným množstvom prenesených dát mesačne, si pri sledovaní môžu tieto dáta prečerpať. V dôsledku toho sa im zvýši mesačný poplatok za internet. Pre užívateľov neobmedzeného internetu je toto upozornenie bezpredmetné.

 

 

Pripravil: Ľudovít Vongrej / 18. mája 2012                                       

 

 

Diskusná téma: Vincenzo Bellini: I Capuleti e i Montecchi ,,on-line'' z Bavorskej štátnej opery

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk