Zažite Štefana Kocána v priamom prenose z Metropolitnej opery v New Yorku

18.02.2014 14:50

 

Bratislava

 

Knieža Igor, jedna z najpopulárnejších ruských opier 19. storočia sa vracia do Metropolitnej opery. V priamom prenose, ktorý uvádza Divadlo Aréna uvidia diváci talentovaného slovenského basistu, Štefana Kocána.

 

 

 

Prvýkrát operu Alexandra Porfirieviča Borodina uviedli na doskách Metropolitnej opery v New Yorku v roku 1917. Po takmer sto rokoch sa tam slávny ruský príbeh vracia. V novej produkcii pod taktovkou režiséra Dmitrija Čerňakova, štvornásobného víťaza ceny Zlaté Masky, môžete očakávať silný zážitok. Psychologická dráma opisuje udalosť  z roku 1185, keď sa Rusi stretli v boji s kočovnými Polovcami a utrpeli porážku. V sérii farebných obrazov rozpráva príbeh o zajatí kniežaťa Igora a jeho syna Vladimíra poloveckým vodcom, chánom Končakom. Opera je plná ohňa, lesku, vášne, má hlboko precítené dramatické scény, veľkolepé zbory. Svedčia o tom Polovecké tance, Plač Jaroslavny, árie Končaka i záverečný zbor.

 

 

 

Jedinečná inscenácia vznikla v spolupráci s dirigentom Gianandrea Noseda, špecialistom na ruskú hudbu.  Milovníci opery sa môžu tešiť ma Ildara Abdrazakova ako knieža Igora, Oksanu Dyka v úlohe jeho manželky Jaroslavny. Chána Končaka si zahral úspešný Slovák Štefan Kocán. Kocán v zahraničí patrí k vyhľadávaným operným spevákom. Pravidelne vystupuje na doskách svetoznámej Metropolitnej opery či talianskej La Scaly.

 

 

 

Milovníci opery môžu premiéru, ktorá bude 1.marca vidieť ako súčasť série MET live in HD vidieť aj v Divadle Aréna vďaka priamym prenosom z Metropolitnej Opery v New Yorku.

 

 

 

Zdroj: Divadlo Aréna

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Tip na kliknutie

Operné kinoprenosy z Metropolitnej opery NY v sezóne 2013/2014


 

 

Diskusná téma: Zažite Štefana Kocána v priamom prenose z Metropolitnej opery v New Yorku

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk