Operná diva 21. storočia Joyce DiDonato vystúpi v SND

22.07.2013 08:01

 

Americkú mezzosopranistku JOYCE DiDONATO označil The New York Times za jedinečnú divu 21. storočia, v ktorej sa snúbi šarm, charizma, inteligencia, pôvab a pozoruhodný talent. Kritik vo Financial Times napísal, že jednoducho takýto krásny hlas dávno nepočul. O kvalitách umelkyne, ktorá je jednou z najvýraznejších osobností súčasnej opernej scény a ktorej patria tie najprestížnejšie operné a koncertné pódia sveta, sa môžete presvedčiť aj v Bratislave.

 

 

 

 

Udalosť operného roka organizuje agentúra Kapos v novej budove Slovenského národného divadla 7. novembra 2013 o 19.30 hod. Vstupenky si môžete kúpiť už teraz online prostredníctvom www.snd.sk a od 12.augusta aj v pokladniciach SND.

 

Slávna americká mezzospranistka, sólistka Metropolitnej opery v New Yorku, v rámci turné Drama Queens zaspieva barokové árie kráľovien z diel Händla, Vivaldiho, Glucka, Monteverdiho, Scarlatiho a ďalších skladateľov.

 

 

Očarujúca Joyce DiDonato vlastní kolekciu závideniahodných ocenení: Vokalistka roka 2013, Diapason d’or vo Francúzsku, Echo Klassik Award v kategórii Speváčka roka (2010) a Cenu Grammy v kategórii Najlepší sólový album za Diva Divo (2012), aby sme spomenuli len niektoré…

Ten hlas je „ako čisté 24 karátové zlato“, proklamovali v The Times a iní recenzenti oceňovali to, ako sa úžasne rozvíjala kariéra tejto mimoriadnej speváckej osobnosti, čo považujú za azda najšťastnejšiu udalosť uplynulej opernej dekády. Joyce DiDonato účinkuje pod taktovkou takých majstrov ako James Levine, Valery Gergiev, či Sir Colin Davis - na operných scénach, recitáloch a koncertoch v Metropolitnej opere v New Yorku a v ďalších operných domoch USA, tlieskajú jej v La Scale v Miláne, Govent Garden v Londýne, v Štátnej opere vo Viedni, v Paríži, Madride, Berlíne... v Carnegie Hall rovnako ako vo Wigmore Hall, na festivaloch v Salzburgu, Edinburgu, či na BBC Proms... Získava si poslucháčov svojou vynikajúcou technikou, mimoriadnym citom pre javiskovú kreáciu, spontánnosťou a aj impozantným zjavom.

 

Nepremeškajte príležitosť kúpiť si vstupenky na recitál Joyce DiDonato v SND v rámci jej jesenného koncertného turné s projektom Drama Queens. Po európskych metropolách bude umelkyňu sprevádzať orchester Il Complesso Barocco (založený v roku 1979 v Amsterdame).

 

 

 

 

Informovala: Izabela Pažítková, SND

Článok zaradený do: Operné správy

 

 

Fotogaléria: Operná diva 21. storočia Joyce DiDonato vystúpi v SND

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Operná diva 21. storočia Joyce DiDonato vystúpi v SND

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk