Ruská husľová virtuózka Alena Baeva v Redute

11.03.2014 21:34

 

Bratislava

 

Vo štvrtok a piatok 13. a 14. marca sa so Slovenskou filharmóniou debutovo predstaví ruská husľová virtuózka Alena Baeva, víťazka Medzinárodnej husľovej súťaže Sendai (Japonsko 2007).

 

 

Alena Baeva

 

Roku 2005 sa dostala do finále Medzinárodnej husľovej súťaže Queen Elisabeth v Bruseli, je víťazkou Medzinárodnej husľovej súťaže N. Paganiniho v Moskve. V repertoári má 35 sólových koncertov a v sezóne 2012/2013 už spolupracovala s takými menami ako Martha Argerich, Valery Gergiev čí Krzysztof Penderecki. So Slovenskou filharmóniou uvedie Koncert pre husle a orchester č. 1 g mol op. 26 Maxa Brucha pod taktovkou Alexandra Rahbariho, stáleho hosťa koncertov sezón Slovenskej filharmónie. Na úvod koncertov zaznie najznámejšia a najhrávanejšia Schubertova Symfónia h mol D. 759, nazvaná tiež Nedokončená, na záver Symfónia č. 4 A dur Talianska op. 90 Felixa Mendelssohna Bartholdyho. Koncerty sa začínajú o 19.00 h.

 

V piatok 14. marca pozýva Slovenská filharmónia návštevníkov koncertu na stretnutie s dirigentom Alexandrom Rahbarim a sólistkou Alenou Baevou, ktoré sa uskutoční 10 minút po koncerte vo foyeri Slovenskej filharmónie.Stretnutie bude moderované a tlmočené v slovenskom jazyku.

 

 

 

 

www.filharmonia.sk

 

 

Zdroj: SF

Článok zaradený do: Aktuality

 

 

Fotogaléria: Ruská husľová virtuózka Alena Baeva v Redute

Táto fotogaléria je prázdna.

Diskusná téma: Ruská husľová virtuózka Alena Baeva v Redute

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk