Vianočný koncert v Bratislave

13.12.2012 23:46

 

Bratislava

 

Aj tento rok čaká Bratislavu na Striebornú adventnú nedeľu 16. decembra Vianočný koncert v Bratislave. V novej budove SND pod taktovkou Martina Mázika zaspievajú vianočné piesne, populárne árie a koledy Ľubica Vargicová, Terézia Kružliaková, Otokar Klein a Peter Mikuláš.

 

 

 

Koncert je venovaný celým rodinám a chce poukázať na to, že Vianoce sú najmä sviatkom rodiny. V novej budove SND odznejú známe vianočné skladby ako Panis Angelicus, Laudate Dominum, či Jubilate Deo, ale aj slovenské a svetové koledy v podaní orchestra, zboru, detského zboru a známych slovenských sólistov. Jedinečnosť koncertu je práve v slovenských koledách, ktoré tu zaznejú vo veľkolepej orchestrácii pripravenej špeciálne pre Vianočný koncert v Bratislave.

 

Súčasťou programu sú aj známe operné árie podľa výberu sólistov. „V rámci koncertu by sme rady predstavili divákom aj operné árie, ktoré sú veľmi chytľavé a často ich ľudia poznajú napríklad z talentových súťaží. Veríme, že ich to možno privedie do opery aj počas bežného roka,“ vysvetľujú organizátorky koncerty Iveta Malachovská a Katarína Korecká z agentúry Koncerty.

 

Perličkou tohtoročného koncertu bude skladba z obľúbenej vianočnej rozprávky Perinbaba, ktorú na panovej flaute odohrá Robo Puškár.

 

 www.vianocnykoncert.sk

 

Informovala: Katarína Korecká, Koncerty, s.r.o.

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Vianočný koncert v Bratislave

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk