Viva Verdi prinesie na Slovensko kúsok zahraničia

20.02.2014 20:25

 

Bratislava

 

V prvej polovici augusta sa v Trnave a v Nitre predstavia zahraniční operní sólisti, ktorých umenie ďaleko presahuje hranice ich vlasti. Pod dirigentskou taktovkou jedného z najlepších slovenských operných dirigentov,  Mariána Vacha, sa v lete pod holým nebom predstavia vo Verdiho "Giovanna d´Arco" sólisti z rôznych kútov sveta.

 

 

 

Hlavnú postavu stvárni mladá talianska sopranistka Clara Polito. Tá sa domácemu publiku predstavila už v roku 2001 v Mozartovej opere ,,Cosi fan tutte" v Palerme. Spev študovala v Siene, Ríme aj Salzburgu. Je víťazkou mnohých speváckych súťaží. Napriek svojmu mladému veku má dnes bohatý operný repertoár. Podpísala sa pod hlavné postavy opier ako Lucia di Lammermoor, La Traviata, Luisa Miller, Semiramide, Anna Bolena, Lucrezia Borgia, Roberto Devereux, Norma, Il Pirata, Idomeneo, Don Giovanni ...

 

Postavu Giacoma predstaví Sergio Bologna. Taliansky barytonista, ktorý je víťazom mnohých medzinárodných súťaží a momentálne hosťuje takmer na všetkých talianskych operných scénach. Publiku sa prvýkrát predstavil pred takmer 20 rokmi, v roku 1996, ako Figaro v Rossiniho opere ,,Barbier zo Sevilly".

 

Tenor v postave Carla VII. bude patriť Evanovi Bowersovi, rodákovi z amerického New Yorku. Tento uznávaný spevák odštartoval kariéru v Nemecku a za ostatné roky hosťoval v takmer každom väčšom meste, kde má opera svojich fanúšikov. Barcelona, Mníchov, Mexiko, Turín, Viedeň, no jeho hlas znel aj známou sieňou- Carnegie Hall v New York City. Počas svojej kariéry spieval  s mnohými prominentnými orchestrami, vrátane: Wiener Philharmoniker, the BBC Orchestra London, Israeli Philharmonic, Royal Philharmonic London či Royal Liverpool Philharmonic.

 

 

 

"Sme veľmi radi, že sa Slovensko objavilo na mape letných operných festivalov a teší nás, že si k nám našli cestu aj zahraniční sólisti. Pomer s domácimi je však dorovnaný, nakoľko nad všetkým bude bdieť slovenský dirigent Marián Vach, scénu a kostýmy bude mať na starosti výtvarník Peter Janků a zbor povedie Iveta Popovičová. Predstaví sa aj Festivalový orchester a zbor z Banskej Bystrice a dvaja slovenskí sólisti, talentovaní mladí speváci Ondrej Mráz a Martin Gyimesi, o ktorých, som si istá, budeme ešte veľa počuť." vyjadrila sa prezidentka festivalu Katarína Löfflerová.

 

Letný operný festival Viva Verdi Opera Open Air 2014 bude zahájený premiérou "Giovanna D´Arco" 6. 8.2014  v Trnave, ďalšie predstavenia budú  9. a 12. augusta tamtiež a 15. 8. sa predstavenie presunie do Nitry.

 

Lístky sú v predaji v sieti Ticketportal

 

Viac info o festivale

www.vivaverdi.eu

www.facebook.com/VivaVerdiSK

 

 

Zdroj: Viva Verdi

článok zaradený do: Aktuality

 

Tip na kliknutie

Letný operný festival Viva Verdi - Opera Open Air 2014

Katarína Löfflerová: Letné operné festivaly majú svoje nezameniteľné čaro

 

 

Diskusná téma: Viva Verdi prinesie na Slovensko kúsok zahraničia

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk