Vstúpte na jeden deň do zákulisia Kráľovskej opery v Londýne prostredníctvom webu LIVE

06.01.2013 16:25

 

The Royal Opera House v Londýne odvysiela naživo zábery z diania počas celého pracovného dňa v Royal Opera na webových stránkach The Royal Opera House, The space a The Guardian. Vysielanie 7. januára 2013 ponúkne neobyčajný pohľad na divadelný život z druhej strany opony.

 

 

Toto prestížne londýnske divadlo už pootvorilo dvere do Covent Garden a naživo počas celého dňa vysielali pracovný proces v balete. Úspech a sledovanosť tohto priameho prenosu z Royal Ballet doviedol predstaviteľov divadla na myšlienku ďalšieho celosvetovo vysielaného priameho prenosu, tentokrát z Royal Opera, ktorý prinesie nezvyčajný pohľad na to, čo sa deje z druhej strany opony, na skúšobné procesy, rozhovory a nahliadnutia na prácu umelcov priamo z Londýnskej Covent Garden.

 

Od 10.30 GMT /11,30SEČ/ budete mať prostredníctvom webových stránok Royal Opera House, The Space a the Guardian možnosť sledovať viac ako desať hodín nepretržitého pracovného procesu. Vysielanie sa zameria predovšetkým na scénické skúšky opery Minotaur, ďalej uvidíte skúšku zboru v našej novej produkcii Nabucca, ako aj skúšobný proces opery Eugen Onegin. Ten bude prebiehať pod vedením riaditeľa opery Kaspera Holtena, pričom pôjde o jeho prvú produkciu v Royal Opera House. Režisér John Fulljames bude prezentovať svoj nový návrh produkcie La donna del Lago, vrátane scénických a kostýmových návrhov, čím divákom sprostredkuje, ako bude vyzerať výsledná podoba tejto opery. Takisto budete mať skvelú príležitosť sledovať lekciu speváckeho majstrovského kurzu Jette Parker Young Artists Programme, v ktorom bude so spevákom pracovať hudobný riaditeľ Antonio Pappano.

 



 

Deň vyvrcholí exkluzívnym náhľadom na všetko, čo sa deje počas predstavenia na druhej strane opony. Diváci sa ocitnú v treťom dejstve opery Valkýra, zaznamenanej už aj v skorších mesiacoch tejto divadelnej sezóny. To bolo možné vďaka podpore zo strany spoločnosti Deloitte, ktorá s Royal Opera House neustále spolupracuje. 21 kamier umiestnených na rozličných zaujímavých miestach zachytí celkové dianie od horných častí divadelnej scény až po prepadlisko, cez orchestrálnu jamu a kulisy. Budete mať možnosť vidieť operné hviezdy ako Bryna Terfela, pripravujúceho sa na vystúpenie, ako aj všetky zvláštne efekty realizované technickou zložkou opery.


 

Navyše si môžete prostredníctvom The Space vybrať, z ktorej strany budete dianie sledovať.. Pôjde o tri rôzne perspektívy: zo zákulisia môžete pozorovať prácu inšpicienta, fungovanie svetelného parku a celej scénickej techniky, v orchestrisku uvidíte dirigenta Antonia Pappana, alebo sa môžete zamerať na širokouhlý záber z aktuálneho diania na javisku.


 

Ide o prvé online operné vysielanie, čo organizátorov z Royal Opera House v Londýne napĺňa radostným vzrušením.

 

,,Dúfame, že kdekoľvek vo svete 7. januára budete, pridáte sa k nám. Táto udalosť ponúka neobyčajný pohľad na divadelné dianie prebiehajúce z opačnej strany opony.“

 

 

 

 

 

www.roh.org.uk

 

 

Linky na sledovanie

Royal Opera House

The space

The Guardian


 

Pripravila: Natália Mózerová / Bratislava / 6. januára 2013

 

zdroj: www.roh.org.uk

 

článok zaradený do: Aktuality

 

 

Diskusná téma: Vstúpte na jeden deň do zákulisia Kráľovskej opery v Londýne prostredníctvom webu LIVE

prenos

divacka 07.01.2013
sledujeme a dakujem opereslovakia za avizo clanok aj priame linky :-) ste super prajem do noveho roku vsetko vsetko to najlepsie nech sa dari mojej oblubenej opernej stranke :-)

prenos z Londyna

Dagmar 07.01.2013
Velmi sa tesim , super napad

prenos

slovák 07.01.2013
Kedy mozeme cakat nieco take aj zo slovenských opier?

Re:prenos

neverim 07.01.2013
ešte velmi dlho sa toho nedockame!

prenos z opery

Tomas 07.01.2013
Paráda :-)

Pridať nový príspevok

                 

 

 

Kontakt

Ľudovít Vongrej - šéfredaktor redakcia@operaslovakia.sk